USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Конфлікт у Нагірному Карабасі: Вірменія підтвердила загибель понад 3 тис. військових

3 Січня 2021 10:56
Вірменія повідомила про загибель понад 3,3 тисяч військовослужбовців під час останнього загострення конфлікту в Нагірному Карабасі.

Про це йдеться в повідомленні прессекретаря Міністерства охорони здоров’я Вірменії Аліни Нікогосян у Facebook, інформує Новое время.

«Судмедекспертизу пройшли 3330 тіл загиблих військовослужбовців. Фахівці судово-медичного центру МОЗ безперервно продовжують дослідження та ідентифікації», — йдеться в повідомленні.

12 грудня міністерство оборони Вірменії заявило про новий наступ Азербайджану в напрямку селищ Старий Таглар — Хцаберд в Нагірному Карабасі.

Міноборони Азербайджану заявило, що вірменські військові здійснили провокації в Карабасі, а азербайджанська армія припинила ці спроби. Нове загострення у Нагірному Карабасі в Баку пояснили проведенням «антитерористичної операції».

10 листопада Вірменія підписала з Азербайджаном і Росією угоду про припинення війни в Нагірному Карабасі. Це спровокувало масові протести в Єревані: мітингувальники захопили будівлю уряду і парламенту країни.

В рамках мирної угоди Вірменія погодилася передати під контроль Азербайджану три райони — Агдамський, Кельбаджарський і Лачинський, а також частину Газахского району. Так званий Лачинський коридор, автомобільну дорогу, яка з'єднує центр Нагірного Карабаху з Вірменією, і лінію контакту сторін, за згодою, повинні контролювати миротворчі сили — російські та турецькі військові.

Незабаром прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що рішення про припинення війни в Нагірному Карабасі було прийнято під тиском вірменських військових, і назвав ситуацію «великою невдачею і великий катастрофою». При цьому він зазначив, що не збирається йти у відставку.

Повномасштабні бойові дії між вірменськими та азербайджанськими військами на лінії зіткнення в Нагірному Карабаху поновились в ніч на 27 вересня 2020 року.

Обидві країни звинувачували одна одну в ескалації конфлікту і заявляли про бойові втрати і жертви серед цивільних і військовослужбовців.

Довідково:

Між Азербайджаном і Вірменією триває конфлікт через Нагірний Карабах. У 1988 році населена переважно вірменами Нагірно-Карабахська автономна область заявила про вихід з Азербайджанської РСР.

У 1994 році за посередництва Москви було підписано угоду про перемир’я, яке поклало кінець активних бойовим діям в регіоні, але залишило Карабах і навколишні його райони Азербайджану під контролем вірмен.

За шість років війни загинуло понад 30 тисяч осіб.

Мирне врегулювання зайшло в глухий кут після переговорів лідерів Вірменії і Азербайджану в 2009 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
псих Показати IP 3 Січня 2021 11:47
мо україни вчіться в айзербайжнців
Лапоть до псих Показати IP 3 Січня 2021 13:56
Не з цим главкомом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus