USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Конгрес США рекомендував продовжити допомогу Україні

25 Липня 2018 07:40
Конгрес США рекомендував продовжити в 2019-му фінансовому році допомогу Україні. Про це йдеться в доповіді про оборонний бюджет на наступний фінансовий рік, який розпочнеться 1 жовтня 2018 року. Проект бюджету погодили обидві палати Конгресу, повідомляє Радіо Свобода.

«Профінансувати президентський запит, включно з виділенням 250 мільйонів доларів на летальні оборонні озброєння», – йдеться в документі.


Конгрес також продовжив заборону на співпрацю Пентагону з міністерством оборони Росії. Документ, зокрема, рекомендує заборонити фінансування військової співпраці між Москвою і Вашингтоном. Виняток становитимуть певні розпорядження міністра оборони США.

Минулого тижня міністерство оборони США підтвердило рішення про надання Україні 200 мільйонів доларів в межах програми співробітництва у зміцненні безпеки держави. За даними американського військового відомства, ці кошти мають бути спрямовані «на проведення додаткових тренінгів українських військових, придбання воєнного обладнання та роботу військових радників для посилення оборонних можливостей української армії».

«Таким чином, загальний обсяг американської військової допомоги Україні сягне 1 мільярда доларів, якщо рахувати із 2014 року», – повідомили в Пентагоні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus