USD 39.85 40.15
  • USD 39.85 40.15
  • EUR 40.03 40.25
  • PLN 9.90 10.04

Конкурент Трампа говорив, що хоче вивести США з НАТО

9 Січня 2024 07:38
Один із претендентів у кандидати в президенти США від Республіканської партії Вівек Рамасвамі непублічно заявив, що, ставши президентом, виведе Сполучені Штати з НАТО.

Про це пише Politico з посиланням на три джерела, які чули його відповідні коментарі, передає «Європейська правда».

Рамасвамі перебуває в першій четверці за популярністю серед прихильників республіканців.

У жовтні минулого року сказав цьому ж виданню, що ідея виходу США з НАТО є «розумною», але не підтримав ідею виходу Сполучених Штатів з Альянсу.

Втім кандидат від республіканців, який також пропонував вивести США з ООН, зазначає Politico, в приватному житті дотримується думки, що вже давно настав час вивести США з НАТО.

Читати ще: Мільярдер, протеже Маска та противник допомоги Україні. Хто такий республіканець Вівек Рамасвамі, який хоче стати президентом США

Відповідаючи на запитання про ці його непублічні коментарі, речниця кампанії кандидата в президенти Тріша Маклафлін відмовилася прямо коментувати, що той робитиме щодо Альянсу, але не заперечила позицію Рамасвамі.

«Вівек серйозно стурбований тим, що більшість союзників по НАТО не виконують своїх зобов’язань щодо військових інвестицій, і, за необхідності, перегляне нашу власну підтримку. Він також вважає, що експансіонізм НАТО після холодної війни невиправдано збільшив ризик великого конфлікту з РФ», – сказала вона.

Рамасвамі не єдиний республіканський кандидат, який насторожено ставиться до НАТО. Фаворит на номінацію від партії Дональд Трамп під час свого президенства обговорював можливість виходу США з Альянсу і, можливо, зробить це, якщо повернеться до Овального кабінету.

«Ми повинні завершити процес, розпочатий за моєї адміністрації, фундаментальної переоцінки мети та місії НАТО», – йдеться на сайті його передвиборчої кампанії.

Раніше Конгрес США схвалив закон, який не дозволить жодному президенту вивести Сполучені Штати з НАТО без схвалення Сенату або Палати представників.

Перед цим Рамасвамі пообіцяв, що в разі обрання президентом визнає російські загарбання України та закриє їй шлях до НАТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus