USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Конкурс за чверть мільйона: в Луцькій громаді оберуть найкращі соціальні ідеї

2 Лютого 2022 17:04
У Луцькій міській територіальній громаді цього року організовують конкурс проєктів соціального спрямування, розроблених інститутами громадянського суспільства.

Про це йшлося 2 лютого під час чергового засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Як розповіла керівниця управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан, цей конкурс проходитиме не вперше.

«У Програмі підтримки та розвитку громадських організацій соціального спрямування на 2021-2025 роки ми торік заклали кошти в розмірі 250 тисяч гривень. Кожного року ми маємо пропозиції від громадських організацій, які стосуються переважно підтримки людей з інвалідністю, людей, які опинилися в складних життєвих обставинах, формування толерантного суспільства щодо таких людей, розвитку соціальних послуг тощо», – сказала вона.

Конкурс проходить у чотири етапи. Спершу громадські організації вчать писати проєктні заявки та робити презентації своїх ідей. Далі триває подання конкурсних пропозицій (цього року конкурсні пропозиції можна буде подавати з 15 лютого до 16 березня 2022 року). На третьому етапі учасники презентують свої ідеї членам конкурсної комісії. Згодом учасникам можуть виділити додатковий час, потрібний на доопрацювання проєктів і їх повторну презентацію.

Кількість проєктів, які отримають фінансування, залежить від бюджетів поданих проєктів. Сума, виділена на реалізацію одного проєкту, не повинна перевищувати 50 тисяч гривень. Загальний бюджет конкурсу – 250 тисяч гривень.

Мета конкурсу – розвиток партнерства з громадськими організаціями, залучення їх до розв’язання соціальних проблем мешканців Луцької громади, надання соціальних послуг.

Пріоритетними напрямками конкурсу визначено впровадження інноваційних соціальних технологій щодо реабілітації та адаптації в суспільство людей з інвалідністю; подолання суспільних стереотипів щодо людей з інвалідністю та формування толерантного середовища; соціально-психологічна допомога та підтримка соціально вразливих верств населення територіальної громади, які опинились в складній життєвій ситуації; запобігання домашньому насильству, надання допомоги постраждалим від домашнього насильства, робота з кривдниками; протидія торгівлі людьми, надання допомоги особам, постраждалим від торгівлі людьми; профілактика негативних явищ, протидія соціально-небезпечним хворобам; впровадження інноваційних соціальних технологій щодо реабілітації та адаптації у суспільство людей, які звільнились з місць позбавлення волі або засуджені до покарань не пов’язаних з позбавленням волі; забезпечення рівних прав та можливостей чоловіків та жінок у територіальній громаді; підвищення іміджу сім’ї, розвиток духовності, формування позитивних зразків поведінки у дітей та молоді; надання соціальних послуг в громаді.

До конкурсної комісії увійдуть заступниця міського голови Ірина Чебелюк, керівниця управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан, керівниця відділу соціальних проєктів управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тамара Бондарук, голова громадської організації «Велес+» Віктор Вальчук, керівниця управління міжнародного співробітництва та проєктної діяльності Вікторія Гомонець, депутатка Луцької міської ради, голова громадської організації «Чарівний пензлик» Алла Жупанюк, керівниця, президентка благодійної організації «Творчість заради життя» Наталія Журавльова, головна спеціалістка відділу дошкільної, загальної середньої освіти департаменту освіти Людмила Клиш, директорка Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольга Кудрицька, депутатка Луцької міської ради Оксана Лєщинська, керівник відділу інвестиційної політики департаменту економічної політики Сергій Омельчук, керівниця сектору ювенальної превенції Головного управління Національної поліції у Волинській області Інна Остапович, доцентка кафедри історії України та археології Волинського національного університету імені Лесі Українки Лариса Понєдєльник, голова ради правління спілки громадських організацій «Молодіжна платформа» Захар Ткачук, депутатка Луцької міської ради, голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода та керівник служби у справах дітей Федір Шульган.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus