USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Констатували клінічну смерть: на Волині медики реанімували 74-річного чоловіка

14 Лютого 2024 21:17
Учора на Волині бригада швидкої допомоги реанімувала 74-річного пацієнта з гострим інфарктом міокарду, у якого зупинилось серце і було констатовано клінічну смерть.

Про це повідомляє Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

13 лютого 2024 року об 14 год 09 хв бригада екстреної медичної допомоги прибула до 74-річного пацієнта.

Екстрену медичну допомогу викликав сімейний лікар, який прийшов до пацієнта за викликом, бо той скаржився на болі в серці, поколювання у лівій руці. Сімейний лікар оглянув пацієнта та провів тропоніновий тест, який виявився позитивним, запідозрив гострий інфаркт міокарду, тому викликав екстрену медичну допомогу для госпіталізації хворого.

Бригада, прибувши на виклик, додатково оглянула пацієнта, провела електрокардіографічне дослідження (ЕКГ) і підтвердила попередній діагноз – гострий інфаркт міокарду.

Читати ще: Запустили серце за 20 хвилин після раптової смерті: на Волині медики врятували чоловіка

При транспортуванні до санітарного автомобіля у пацієнта С. відбулася зупинка серця, лікарями було констатовано клінічну смерть. Завдяки чіткій і злагодженій роботі бригади, яка керувалась відповідним протоколом надання екстреної медичної допомоги, вдалося відновити серцебиття та дихання.

Пацієнт був доставлений та госпіталізований до профільного закладу охорони здоров’я.

Читати ще: На Волині врятували чоловіка через 23 хвилини після зупинки серця

До слова, це уже 8 успішна реанімація у 2024 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Знаю Показати IP 14 Лютого 2024 21:37
Тільки показуха, якби відразу завезли можливо був живий, для чого 10 кардіограм в машині, перед машиною, після машини, тільки втратили час і чоловік помер...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus