USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Конституційний суд перетворився у політичний придаток Адміністрації Президента», - Олійник

9 Квітня 2010 15:46
В Україні сьогодні не залишилось жодної державної структури, яка б користувалась беззаперечним авторитетом.
Тотальна корупція у вищих ешелонах виконавчої влади призвела до того, що ці структури перестали користуватися повагою в українців. Своїм рішенням про легітимність коаліції нанівець свою репутацію і авторитет звів і Конституційний Суд, — вважає народний депутат України Віктор Олійник.
По суті орган, який би мав у своїй діяльності слугуватися лише Законом, бути авторитетним арбітром у правових колізіях, перетворився у політичний придаток до Адміністрації Президента Януковича.
Адже, як говорять експерти-правники, КС не мав права приймати навіть до розгляду дане питання, оскільки воно уже було предметом розгляду і розтлумачене у 2008 році.Відповідно до правової позиції, викладеної в рішенні КС від 17 вересня 2008 року, яким вже розтлумачувалася незаконність коаліції «тушок»: «До складу коаліції (...) можуть увійти лише ті народні депутати, які є у складі депутатських фракцій, що сформували коаліцію. Саме належність депутатів до цих фракцій відіграє визначальну роль депутатських фракцій в утворенні коаліції депутатських фракцій».
Що ж змінилося за неповні два роки? Конституція? — Ні. Змінився Президент.
Але не можна тлумачити одні і ті ж статті Конституції залежно від прізвища Президента. Це правовий нігілізм.
Очевидно, розуміють хиткість своїх позицій і самі судді. Адже коментуючи мотиви прийняття рішення пан Стрижак сказав наступне: «Конституційний Суд України не розглядав цю справу як спір, як конституційно-правовий конфлікт, а виходив з реальних процесів життя, які не завжди можна прочитати в книгах чи законах».
Але хотів би зазначити, що переступивши через Конституцію один раз, українська влада зробила перший крок до диктатури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Знаючий Показати IP 9 Квітня 2010 20:19
Рішення Конституційного Суду не мають права оскаржуватися, якщо не зміняться (на це вони не мають права) самим судом
Знаючий Показати IP 9 Квітня 2010 20:23
І так було ясно, що КСУ прийме таке рішення, коли Янукович кілька тижнів тому заявив, що готовий розпустити парламент. Янек діє за логікою "Спочатку порушив Конституцію - потім дотримаюсь (бо інші порушать) - і виходить освячений правом беззаконний презаврал"
Хохма Показати IP 9 Квітня 2010 21:06
Олійника (голову Верховного суду), Лозинського, Кирильчука... Юля пригріла чи я? то навіщо ці соплі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus