USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Консула Угорщини у Береговому оголосили персоною нон-грата

4 Жовтня 2018 13:16
Україна оголосила консула Угорщини персоною нон-грата. Про це повідомили 4 жовтня послу Угорщини в Україні Ерно Кешкеню, інформує прес-служба Міністерства закордонних справ України.

"Йому було вручено ноту з інформацією про те, що, відповідно до статті 23 Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року, у зв’язку з діяльністю, несумісною зі статусом консульської посадової особи, консул Консульства Угорщини в місті Берегове має залишити територію України протягом наступних 72 годин.

Розраховуємо, що Угорська сторона у подальшому утримуватиметься від будь-яких недружніх кроків по відношенню до України, а її посадові особи – від порушень українського законодавства, - йдеться у повідомленні МЗС.

Як інформує Українська правда, у відносинах України та Угорщини прогресує нова криза. Її викликало відео з церемонії прийняття закарпатських мешканців у громадянство, яка проходила у консульстві в Береговому. На відео консул закликала закарпатців приховувати своє громадянство від української влади.

Голова МЗС України Павло Клімкін у зв'язку з цим заявив, що Київ вишле угорського консула в Береговому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 4 Жовтня 2018 13:35
правильно !!!!!!!
Лучанин до Анонім Показати IP 4 Жовтня 2018 14:33
Швидше "показушно", щоб нашим ура-патріотам-вишиватникам дати з чого порадіти в фейсбуку. Нічого це не змінить - населення втікало, втікає і буде втікати, від бідності, корупції та беззаконня. Але з цим всім боротись, схоже, бажання нема...
Анонім до Лучанин Показати IP 4 Жовтня 2018 15:05
часто оголошують диппредставників персоною нон-грата ? чи ви не усвідомлюєте, що це на межі міжнародного скандалу ? і якої реакції ви очікували ? нагородження консула медаллю "Герой України" ?
Лучанин до Анонім Показати IP 4 Жовтня 2018 15:43
Ні, нечасто оголошують. Взагалі дипломатів не так і багато (в абсолютному вираженні, в чоловіко-штуках маю на увазі), тому нечасто з ними і щось трапляється. Оу, "міжнародний скандал" - то сурйозно)) То мабуть набагато сурйозніше, ніж "вираження глибокого занепокоєння", яке було поширене в европейській дипполітиці кілька років тому. Правда ж?) А взагалі - ви праві в тому, що реакція очікувана (висилка посла). Хоча нагадаю, що спочатку Україна просила змінити посла, і тільки після відсутності реакції на це прохання - вислала. А я (думаю) правий в тому, що "нічого це не змінить" - населення буде втікати. Ті документи і процедури, які показані на нашумівшому відео, можна спокійно пройти на рівні мало не сільради в Угорщині, тобто просто переїхавши кордон. Бідність, корупція, беззаконня...
Степан (Крымчанин) Показати IP 4 Жовтня 2018 13:55
Схоже, що Україна вирішила остаточно зіпсувати взаємини зі всімя сусідами. Варто пригадати -з таким сусідом і ворогив не треба.
скептик до Степан (Крымчанин) Показати IP 4 Жовтня 2018 15:07
з такими сусідами як парашка та їм подібними дійсно ворогів не треба
777 Показати IP 4 Жовтня 2018 14:00
Молодці. Правильно зробили.
21 Показати IP 4 Жовтня 2018 17:36
да заспокойтесь. нашого угорці також вигнали. За спиною в них Раша.. вони х%й ложили на Україну і вже прямо заявляють на Закарпутські території.
ан Показати IP 5 Жовтня 2018 10:50
поїдьте туди . там молодь взагалі НЕЗНАЄ УКРАЇНСЬКОЇ мови !!! Незнає.розумієте?. Хоча живе в Україні. Прапори вісять іншої держави разом з нашим.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus