USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Фестиваль сала у Луцьку назвали кращим кулінарним фестивалем року в Україні

27 Грудня 2010 14:46
Фестиваль любителів сала «З любов`ю … до сала», який традиційно проходить щоосені у Луцьку, назвали найкращим кулінарним фестивалем 2010 року.

Такі підсумки рейтингу кулінарних фестивалів та свят в Україні за 2010 рік «Їли-пили-2010», який проводили агентство УНІАН та туристичний портал «Тут и там».

Як повідомив головний редактор УНІАН Олександр Марченко, після оголошення про старт проекту на початку грудня цього року, заявки на участь у рейтингу подали близько 40 кулінарних фестивалів та свят, які проводились на території України в 2010 році, – від сільських та районних до всеукраїнських та міжнародних.

Всі вони надали інформацію за стандартною анкетою - скільки років фестивалю чи святу, як багато гостей та учасників взяли участь у ньому, якою була географія фестивалю, які рекорди було встановлено (всього – 10 критеріїв).

Відповідно, на базі цієї інформації претендентів на перемогу в рейтингу було детально представлено на сайті «Тут и там».

21 грудня було припинено подачу заявок.

Переможців, повідомив головний редактор агентства, було визначено за багатобальною системою – максимальний бал за кожен пункт анкети становив 10, відповідно, максимальна сума балів могла становити 100.

Кращими кулінарними фестивалями 2010 року в рамках рейтингу «Їли-пили-2010» стали:

1. Фестиваль любителів сала «З любов`ю … до сала» ( Луцьк).
2. Фестиваль дерунів у Коростені (Житомирщина).
3. Сливовий фестиваль в селі Геча (Закарпаття); фестиваль «Берлибашський бануш» на Рахівщині ( Закарпаття); свято національної страви «Борщ`їв» (Тернопільщина).

4. Свято шоколаду ( Львів); фестиваль «Червене вино» (м. Мукачево, Закарпаття); «Короп-фест» (Тернопільщина); «Фестиваль борщу» (Ірпінь, Слов`янськ та інші міста України).

5.»Борщ-Фест» у Чубинському (Київщина), фестиваль «Смачний спас» (Івано-Франківщина); фестиваль «Золотий гуляш» (Закарпаття).

6. Фестиваль голубців (Закарпаття); фестиваль різників у селі Геча (Закарпаття).

7. BEREG FEST (м. Берегово, Закарпаття); свято «На каву до Львова» ( Львів).

8. Свято пампуха (Львів).

9. Свято сиру та вина (Львів); фестиваль вина та меду (Ужгород).

10. Фестиваль вареників на «Буковелі» (Івано-Франківщина).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Tarantino Показати IP 27 Грудня 2010 14:58
Або Іваницький так хитро подав інформацію на конкурс, або у нього там свої люди... Не вірю, що це убожество, яке щороку проводить Ідея в Луцьку, - КРАЩЕ в Україні. Той же "Токарський-фест", на якому в Луцьку борщ варили і за Ліберальну партію агітували - і то якось краще виглядав. ДО одного місця такі рейтинги, одним словом
Mirna Показати IP 28 Грудня 2010 01:47
стільки фестів зі львова і закарпаття. я думаю, у них там явно рівень вищий мав бути!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus