USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.40
  • PLN 9.71 9.93

«Корупція була найстрашніша», – Ігор Палиця про розподіл субвенції на соцеконом

24 Жовтня 2019 21:38
Непропорційний розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку – результат корупції.

Про це йшлося під час програми «На часі» ТРК «Аверс» 24 жовтня.

У народного депутата від Луцька Ігоря Палиці поцікавилися, чи отримає Волинь кошти в результаті розподілу державної субвенції на соцеконом.

Як зазначив Ігор Палиця, поки субвенцію не отримає ніхто, адже непропорційний розподіл вдалося зупинити, зокрема завдяки виступам самого нардепа і групи «За майбутнє».

«Весь розподіл, який ви бачили в інтернеті, сьогодні бюджетний комітет скасував», – сказав Ігор Палиця.

Він додав, що згідно з цим скасованим розподілом субвенції по 15 мільйонів гривень мали отримати лише місто Луцьк і округ № 20, що об’єднує Горохівський, Локачинський, Луцький, Рожищенський і Турійський райони.

«Це все. Хоча всі (волинські нардепи, – ВН) подавали по 30–40 мільйонів гривень. Ми подавали онколікарню, госпіталь інвалідів, інфекційну лікарню – це все повикидали. Натомість іншим виділили по 200, 350 мільйонів гривень», – зазначив Ігор Палиця.

І додав: коли депутати почали з’ясовувати, у чому суть такого розподілу, то на поверхні знову з’явилася корупція, корупція в самому соцекономі.

«Депутати в себе на округах домовляються з будівельниками, які виконують роботи. Багато хто до цього звик ще в минулому скликанні, також багато хто в бюджетному комітеті – з попереднього скликання. Вони навчили, як можна отримати відкат від будівельників у розмірі від 5 до 7 %... Корупція була найстрашніша», – пояснив Ігор Палиця.

Народний депутат зазначив, що завдяки публічним виступам вдалося зупинити непропорційний розподіл держсубвенції.

«Мені особисто Давид Арахамія як керівник фракції «Слуга народу» пообіцяв, що далі соцеконом ділитиметься пропорційно на кожен мажоритарний округ. На цьому ми зупинилися. Побачимо, що буде в бюджеті», – зазначив Ігор Палиця.

Нагадаємо, під час виступу з парламентської трибуни 18 жовтня Ігор Палиця закликав ділити кошти на округи справедливо.

«Не ставтеся по-скотськи до своїх колег, які не знають, що відбувається і які не беруть участі у бюджетному розподілі, я не хочу казати «розпилі». Давайте ставитися один до одного з повагою, ми завжди готові простягнути один одному руку і підтримати», – резюмував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus