USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Користувачі соцмереж можуть стати «живим товаром». ФОТО

16 Жовтня 2012 15:43
Про те, як не стати «живим товаром» розповіли луцькій молоді. Просвітницькі бесіди відбувалися у школах та вищих навчальних закладах міста.

Про це повідомили у прес-службі Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Ряд інтерактивних семінарів для молоді під назвою «Протидія торгівлі людьми» відбулися нещодавно у місцевих навчальних закладах. Працівники центру соцслужб разом з громадською організацією «Кампанія А21 Україна» розповіли молодим людям як не стати жертвою торгівлі людьми, куди звертатися за допомогою в разі виникнення такої ситуації, як цей бізнес працює в Україні, тощо.

За словами координатора по профілактичній роботі «Кампанії А21 Україна» Юлії Саченко, організація складається з окремих осіб, звичайних небайдужих людей, які роблять все можливе, аби скасувати торгівлю українцями й українками, як всередині власної держави, так і за її межами.



«Наша мета полягає у підвищенні обізнаності та пильності серед населення, виявлянні та пропонуванні послуг з реабілітації потерпілим, врятованих після факту торгівлі людьми», – зазначає правозахисниця.

Директор Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан розповіла, що на обліку установи перебувають сім’ї, в яких дітей виховують родичі. Мовляв, їхні батьки перебувають на заробітках за кордоном і перебувають у групі ризику тих, хто потрапляє у сучасне рабство.



Організатори наголосили на тому, що потрапити в рабство можна через соціальні мережі. Саме на таких Інтернет-ресурсах торговці людьми знаходять своїх жертв. Зазвичай, це - дівчата, яким пропонують перспективну та високооплачувану роботу за кордоном.

Ще один шахрайський метод – запропонувати дівчині або жінці послуги шлюбного агентства. Знайомство, зазвичай, відбувається через той-таки Інтернет. А далі клієнткам пропонують зустрітися з потенційним нареченим в «реалі». Як правило, такі женихи запевняють, що вони напрочуд чесні, заможні і мають серйозні наміри.



Не гребують шахраї також і оголошеннями про працевлаштування у засобах масової інформації чи через незареєстровані кадрові агентства.

Аби не потрапити на «гачок» рабовласників, організатори радять при виїзді за кордон залишати копії паспорту своїм рідним, а ще одну тримати при собі. Влаштувавшись на роботу в іншій країні, обово’язково оформити робочу візу. Підписувати трудову угоду лише на зрозумілій мові у двох примірниках. Також необхідно дізнатися номери телефонів Посольства України в державі, до якої Ви їдете.

Довідково:

Назва «Кампанії А21» походить від англійського слова «аbolish» –«скасувати» (скасувати несправедливість у 21 сторіччі). У США у XVIII-XIX утворився рух Аболіціоністів – людей, що боролись за відміну рабства та свободу рабів.

«Кампанія А21» заснована в Греції, має декілька представництв. Зокрема в Австралії, США, Великобританії, Греції, Болгарії та Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus