USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку засуджено торговців «живим товаром»

9 Жовтня 2009 11:41

Набув чинності вирок Луцького міськрайонного суду стосовно чотирьох мешканок Волинської області, які протягом 2005-2008 років у складі організованого злочинного угрупування  займались вербуванням та продажем українок за кордон для подальшої сексуальної експлуатації. Про це 9 жовтня інформують «Волинські Новини».
За інформацією прес-центру СБ України, встановлено, що 36-річна мешканка міста Нововолинськ Волинської області разом з трьома спільницями, – усі безробітні, підшуковувала на території області молодих дівчат, у яких були проблеми матеріального характеру. Обманним шляхом торговці живим товаром схиляли їх до поїздок в Республіку Польща або Словенію, обіцяючи легальну роботу та високі заробітки. Після оформлення необхідних виїзних документів та прибуття на місце у дівчат забирали паспорти й відвозили до борделів, де змушували займатися проституцією.
Прибуток від кожної завербованої українки становив від 400 до 1300 доларів США. Загалом, з 2005-го по 2008-й рік жертвами торговок «живим товаром» стало десять мешканок Волинської області.
У січні 2008 року співробітники СБ України спільно із працівниками органів міліції затримали работорговців, коли вони намагались переправити чергових «жертв» до іноземного борделю.
Вироком суду усіх чотирьох учасниць злочинного угрупування визнано винними у скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо  людини, вчинена організованою групою осіб) Кримінального кодексу України.  Їм призначено покарання від чотирьох  до п’яти років позбавлення волі.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus