USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кошти передали на ЗСУ: на аукціоні за 4,5 тисячі продали картину волинського художника

13 Червня 2022 10:50
Художник Павло Москаль із Нововолинська продав свою картину із зображенням Kalush Orchestra «Save Mariupol» на благодійному аукціоні за 4 500 гривень. Вторговані кошти хлопець передав військовим.

Про це повідомляє Буг.

Ціна лота стартувала від 2 000 гривень, а 9 червня стало відомо ім’я нової власниці картини. Павло розповів, що гроші він передав десантникам з Нововолинська на придбання станції підзарядки. Згодом нововолинці на фронті передадуть звіт.

Через відсутність живлення військові не мали можливість заряджати коптери, рації та інші необхідні прилади для виконання бойових завдань. Переказ коштів з аукціону був завершальним, з допомогою небайдужих містян вдалось зібрати 47 000 гривень для десантників.
На картині зображений лідер українського гурту «Kalush Orchestra» на фоні міста-героя Маріуполя. Нагадаємо, що у фіналі пісенного конкурсу «Євробачення» він закликав Європу врятувати захисників Маріуполя, яким російські загарбники не дають вийти з заводу «Азовсталь».
Сам художник Павло Москаль навчався у Нововолинському ліцеї №5, з початку військових дій художник повернувся з навчання у Житомирі до Нововолинська. Вдома і виникла ідея організувати благодійний аукціон картини аби допомогти військовим у зборі коштів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus