USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ковельчани пройшли одноденний військовий вишкіл від інструкторів «Тернового Поля». Фото

15 Травня 2023 19:53
«Боєць має бути спортивним та підтягнутим, щоб мати змогу виконувати бойові задачі», – з такої настанови інструктора з позивним Алабай розпочалась розминка для цивільних ковельчан, котрі прийшли на одноденний військовий вишкіл організований навчальним тренувальним центром «Тернове Поле».

Одноденне військове навчання у Ковелі, організоване ТНЦ-ом «Тернове Поле», було проведено вперше. Загалом з початку повномасштабного вторгнення це восьмий вишкіл. У «Терновому Полі» наголошують, що за один день опанувати військову справу неможливо. Проте зауважують, що прийшовши на ознайомчі заняття з тактичної медицини, тактико-спеціальної підготовки, управління БПЛА та військової топографії, деякі цивільні громадяни виявляють інтерес та бажання вчитися військовим навикам та компетенціям.

«Одноденний вишкіл може стати першою сходинкою до подальшого військового навчання», – говорять у ТНЦ «Тернове Поле».
На вишкіл у Ковелі прийшли понад 20 ковельчан. Частина учасників пройшли 10-денний курс з тактико-спеціальної підготовки, що проводився інструкторами «Тернового Поля» Йогом та Алабаєм у Ковелі.

«Наші курсанти з тактико-спеціальної підготовки за період навчання стали справжньою командою. По завершенню програми вони продовжили тренування. І за можливості ми з Алабаєм долучаємось і підтримуємо бажання наших випускників підвищувати здобуті військові компетенції», – розповідає інструктор з позивним Йог.

Оскільки до вишколу долучились учасники з різними навиками поводження зі зброєю інструктори поділили групу за рівнем військових вмінь. Відтак ті, хто попередньо не раз тримав зброю у руках, займалися по більш інтенсивній програмі. Новачкам провели ознайомлювальні заняття з тактичної медицини та тактико-спеціальної підготовки. Цікаво, що наприкінці вишколу група, що займалась не вперше, здійснила штурмову операцію і взяла в оточення учасників, які в той час опановували навики надання домедичної допомоги.
«Провели штурмову операцію, – коментує командир інструкторського підрозділу з позивним Японець, – і зробили все досить грамотно. Молодці. Спочатку обговорили план дій, розібрали кілька варіантів розвитку подій , а далі, розділившись на дві групи – Альфа і Браво, пішли в наступ. Група Альфа відвертала увагу, давши можливість групі Браво фланганути з правої сторониі згідно поставленої мети взяти в оточення територію та провести зачистку».
Наступний одноденний вишкіл для цивільних громадян планується наприкінці травня у Луцьку.

«Проводимо одноденні вишколи за донат, щоб усі охочі могли долучитися і хоча б ознайомитись з базовими військовими знаннями – навчитись заряджати та розряджати автомат, виконувати мінімальні маніпуляції зі зброєю, зрозуміти методику накладання турнікету та евакуації побратима. Це база, яку має знати кожен українець, бо війна триває. Добре, що у нас на Волині наразі спокійно, але не лише військові, а й цивільні громадяни повинні бути готові як до ротацій на передовій – адже наш ворог розуміє лише мову сили і зброї, так і в разі потреби до захисту свого регіону», – переконані у навчальному тренувальному центрі «Тернове Поле».
До слова, одноденні військові вишколи та поглиблені навчання з військових дисциплін у «Терновому Полі» проводять і для колективів організацій. Нещодавно ознайомче військове навчання пройшли депутати Луцької міської ради, а колектив ТОВ ТЕРІХЕМ ТЕРВАКОСКІ пройшов поглиблений 5-денний курс з тактичної медицини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus