USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ковельчани ходитимуть до церкви замість базарів?

10 Листопада 2008 15:50
У Ковелі започаткували оригінальну ініціативу - заборонити працювати ринкам по вихідних і святкових днях. Про це ексклюзивному коментарі «Волинським Новинам» 10 листопада розповів міський голова Ковеля Сергій Кошарук.
 
За словами мера Ковеля, пропозицію заборонити ринкам міста працювати у вихідні та святкові дні зініціювали самі ковельчани.
«Асоціація підприємців міста проводила опитування на ринку з тим, щоб вирішити проблеми жителів та дати їм можливість внести свої пропозиції щодо благоустрою міста та поліпшення умов жителям. Серед них часто звучали бажання ковельчан дозволити підприємцям на ринку працювати тільки у робочі дні», – зазначив пан Кошарук.
З цього приводу на засідання збиралася рада церков Ковеля, під час якого всі її представники підтримали цю пропозицію.
«Інформація про ймовірну зміну режиму роботи ринків міста друкували і в місцевих ЗМІ. Після цього багато ковельчан почали висловлюватися проти таких дій, аргументуючи це тим, що неділя – це єдиний день, коли вони можуть купувати собі необхідні речі. Говорили навіть, що священники підтримують цю ідею з корисними цілями», – розповів міський голова Ковеля.
Як сказав пан Кошарук, обговорення триває і нині, а остаточно результати стануть відомими після затвердження статуту міста. Сам градоначальник вважає, що регулювати цю сферу діяльності було б не дуже коректно.
«Ми живемо в часи ринкової економіки і становлення демократичних цінностей. Думаю, це питання повинна вирішувати для себе кожна людина особисто. Бо якби всі люди пішли б до церкви, то ринки закривалися б самі собою», – констатував посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
злидень Показати IP 10 Листопада 2008 15:56
А в інші дні - не треба буде перериватись 5 раз на добу, щоб сотворити намаз?
не ковельчанка Показати IP 10 Листопада 2008 16:00
...и все-таки Ковель - особенный город... В Луцке бы над горе-инициаторами посмеялись бы только, надеюсь, ума увидеть очевидное в Ковельраде хватит не только мэру
Анонім Показати IP 10 Листопада 2008 16:30
Ініціатива дуже потрібна. Неділя - день Божий. Цей день ми повинні присвятити походу до храму, своїй сім'ї, а не базарам. Бог в поміч ініціаторам!
Анонім Показати IP 10 Листопада 2008 23:06
Народ а церкви що відчинені лише в неділю??? І що далі? священники людей силоміць потягнуть до храму??? А ДАЛІ... ми позакриваємо у неділю магазини, супер маркети, кафе, ресторани, тому що є ранішня служба і вечірня??? Ви краще щось путнє робіть а не вцепилися в горло "базарнікам" НЕХАЙ ЗАРОБЛЯЮТЬ НА ПРОЖИТТЯ ЛЮДИ!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus