USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ковельчанин розповів про «волинське» дербі у Польщі

26 Липня 2014 18:16
Нещодавно польська Екстра-класа поповнилася ще одним українським виконавцем. Йдеться про 22-річного ковельчанина Тараса Романчука, який перейшов з друголігової «Легіоновії» до володаря Кубка Польщі-2010 – «Ягеллонії».

Можна сказати, що волинянин потрапив до Білостоку випадково. Селекціонери «Ягеллонії» приїхали до Легіоново, аби переглянути іспанського легіонера команди. Однак у пильне око скаутів та тренерів потрапив наш земляк. Відтак, іспанець опинився у першоліговій «Арці», а Тарас – у еліті польського футболу, встигнувши вже підписати контракт терміном на один рік, з умовою продовження договору ще на двадцять чотири місяці.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини волинянин розповів, як він отримав свій щасливий білет та поділився враженнями від польської «пілки ножної».

Тарасе, як тобі Білосток у порівнянні з нашим Луцьком?

Місто приємне і культурне, чимось мені нагадує обласний центр Волині. Населення Білостока теж складає близько трьохсот тисяч мешканців.

Вже встиг дебютувати за нову команду?

Ні, бо на матч з гданською «Лехією» мене ще не встигли заявити за «Ягеллонію». Можливо дебютую у неділю проти «Завіши» (Бидгощ).

З лідерами польського футболу, наприклад, з варшавською «Легією», будете відсиджуватися у захисті чи не побоїтеся бігти в атаки?

З найпершими командами Екстра-ліги гратимемо від захисту та спробуємо ловити суперника на контратаках.

Яке місце посіла би «Ягеллонія» в українській ПЛ?

Швидше за все команда грала б, як і «Волинь», тобто боролася б за виживання. Хоча загалом польська «вишка», Екстра-класа, і слабша за український чемпіонат, однак, за рівнем напруженості поєдинків надав перевагу нашим сусідам.

На що робить акцент тренер Міхал Пробеж?

Він - хороший наставник. На розборі гри, наче у школі, тренер викликає нас до дошки та ставить питання з тактики. Пан Міхал акцентує дуже багато уваги на молодих гравцях.

Один з найстарших гравців команди, 26-річний колишній польський «збірник» Міхал Паздан, дає свої настанови молоді?

Міхал - чудовий виконавець як футболіст, і як людина він - дуже приємний. Завжди допомагає порадами. Видно, що за його плечима - чималий ігровий досвід. Справжній професіонал!

Кілька років тому твій новий клуб двічі поспіль грав у кваліфікації Ліги Європи. Яке завдання у «Ягеллонії» на цей сезон?

Потрібно потрапити у першу вісімку.

У чеському «Словані» новачки клубу співають пісню. А яких цікавих ритуалів дотримуються у Білостоці?

Ні, такого у нас немає (посміхається). Єдине, коли у когось день народження, то вся команда виконує «Сто лат». Так було і у «Легіоновії».

Гратимеш у новому клубі на позиції опорного півзахисника?

Так. Я завжди більше допомагав захисникам, однак, якщо ігрова ситуація дозволяє атакувати – йду вперед. Відповім на питання так: де мене поставить тренер – там і гратиму.

Матч «Ягеллонії» проти «Корони» можна буде назвати волинським дербі: ти протистоятимеш колишнім футболістам Леандро і Пилипчуку, колишнім «волинянам».

З ними особисто не знайомий, але якщо буде нагода, то, звісно, поспілкуюся, як і з іншими гравцями, які причетні до українського чемпіонату. Іван Мучак, коли грав у Луцьку, розповідав, що Пилипчук - товариський і компанійський хлопець.

Часто гравці з польського чемпіонату переходять до Німеччини. Чи погодився ти з часом переїхати до другої Бундеслізі? Чи тільки влаштовує варіант в еліті німецького футболу?

Дійсно, дуже багато виконавців з польського чемпіонату опиняються у Німеччині. Думаю, що прийняв би пропозицію від клубу другої Бундесліги, але про таке ще рано міркувати. Потрібно працювати над собою.

А як щодо пропозиції від Кварцяного?

Навіть і не знаю, що відповісти… Звісно, що хотілося б зіграти в еліті українського футболу.

Якби раптом «Ягеллонія» зіграла матч з Ковелем, як, на твою думку, закінчилася б гра?

Важко сказати. Ось, наприклад, минулого року ковельчани перемогли «Волинь». А такі гравці-земляки як: Кашуба, Чапко, Портянко, Данилюк не були би зайвими у Білостоці.

Наостанок питання не зовсім про футбол. Поляки цікавляться у тебе політичною ситуацією в Україні?

Завжди запитують, як справи у нашій країні, підтримують. Вони, як і ми, сподіваються, що все якнайшвидше закінчиться перемогою України.

Досьє:

Тарас Романчук. Народився 14 листопада 1991 року у Ковелі. Зріст та вага: 186 сантиметрів, 74 кілограмів.

Виступав за: МФК «Ковель» (2008-2012), «Буран-Негабарит»/ «Аперкот», Ковель (міні-футбол), (2010-2012), «Легіоновія», Легіоново (2012-2014), «Ягеллонія», Білосток (2014-наш час).

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus