USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.63 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Обласну вищу лігу реанімували до 20 волинських команд

16 Серпня 2016 19:29
Матчі першого туру чемпіонату Волинської області сезону 2016-2017 років відбудуться найближчого вікенду. Чемпіонат обіцяє стати рекордним за кількістю учасників. Відразу двадцять команд стартують у вищій лізі змагань, що їх організовує Федерація футболу Волині.

На першому етапі команди розбили згідно із географічним принципом на дві групи.

До групи А увійшли ЛСТМ №536 (Луцьк), «Ласка» з Боратина, «Вікторія» (Несвіч-Лище), «Агропродукт» (Горохів), ФК «Мар’янівка», «Колос» (Ківерці), «Торпедо» (Копачівка), «Турія» (Затурці), «Атлетік» (Цумань), ФК «Луцьк».

До групи «В» потрапили ФЦ «Ковель-Волинь», «Шахтар» (Нововолинськ), «Світязь» (Шацьк), «Прип’ять» (Любешів), «Стир» (Старий Чорторийськ), «Турія» (Соловичі, Турійський район), «Володимир-ВіК» (Володимир-Волинський), «Надія» (Локачі), ДОФ-Арбо (Камінь-Каширський), «Рубіж» (Любомль).

Як бачимо, перша група – це переважно північ області та Луцьк, друга – південь і Ковель.

Улітку та восени команди зіграють 13 турів, завершиться ця фаза в середині листопада. По закінченню двоколового турніру в кожній із груп по п’ять кращих колективів розіграють місця у фінальному етапі. При цьому вони почнуть турнір із очками, заробленими в матчах між собою. Решта гратимуть у втішному турнірі.

«Ми намагалися домовитися про участь у чемпіонаті з якомога більшою кількістю команд. Крім того, наголошую, що у день проведення матчів основних складів гратимуть ще й молодіжні. А це зобов’язує команди належно ставитися до підготовки резерву», – розповідає заступник голови Федерації футболу Волині Василь Кохановський.

Відзначимо, що окрім «ветеранів» чемпіонату області, у новому сезоні стартує й багато колективів, які нещодавно почали розвивати футбол на місцях, і це не може не тішити. Один з них – «Турія» із Затурців.

«Торік ми грали у чемпіонаті району, в чемпіонаті товариства «Колос», а тепер насмілилися спробувати сили в обласній першості. Адже футбол у нашому селі люблять, усім селом турбуємося про наш стадіон», – розповідає президент «Турії» Юрій Ковальчук.

Географія чемпіонату справді розширилася. Уперше після довгої перерви виставили команду у Володимирі, Горохові, повертаються у великий футбол Шацьк, Цумань і Любешів, цікаво буде дивитися на виступи цьогорічної сенсації зі Старого Чортирийська (команда «Стир» здобула Кубок області). Гратиме у чемпіонаті й новостворений ФК «Луцьк», який дебютував навесні, але тепер кардинально оновив склад і куватиме кадри для «Волині», якій колись-таки дозволять реєструвати нових футболістів.

Чемпіонат Волинської області сезону 2016-2017 рр., 1-й тур

Група А: 20 серпня (субота): «Агропродукт» – «Луцьксантехмонтаж №536», 16:00; «Колос» – «Торпедо», 16:00.

21 серпня (неділя): «Ласка» – «Турія» (Затурці), 17:00; «Вікторія» – «Мар'янівка».

24 серпня (середа): ФК «Луцьк» – «Атлетік».

Група В: 21 серпня (неділя): «Стир» – «Турія» (Соловичі), 17:00; «Надія» – ДОФ «Арбо», 16:00; «Володимир-ВІК» – «Рубіж», 16:00; «Світязь» – «Прип'ять», 16:00.

24 серпня (неділя): «Ковель-Волинь» – «Шахтар».

Аматори отримали календар

Як уже повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, відразу дві волинські команди гратимуть цьогоріч у чемпіонаті України серед аматорських команд. Футбольний центр «Ковель-Волинь» уже встиг зіграти навіть перший тур і виграти на виїзді у ФК «Львів» (голи на рахунку Ліщука та Данилюка).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДО КОВЕЛЯ ПРАГНУТЬ ПОВЕРНУТИ ПРОФЕСІЙНИЙ ФУТБОЛ

Тільки після першого туру став відомим календар усіх поєдинків у групі 1, в яку потрапили дві волинські команди. Найближчого вікенду стартує в чемпіонаті ААФУ футбольний клуб «Луцьк». Удома на «Авангарді» лучани зіграють із тим-таки ФК «Львів». Матч розпочнеться у неділю о 13:00.

Ковельчани цього дня не гратимуть, а от уже 28 серпня в Ковелі відбудеться волинське дербі.

Новий сезон, судячи з формату змагань, має бути гарячим. 22 команди, розділені на дві групи, зіграють двоколовий турнір. Цього року матчі в аматорському чемпіонаті гратимуть до середини листопада. Навесні переможці груп у фіналі визначать кращу аматорську команду країни.

По суті, в Україні з'явилася ще одна повноцінна ліга. Можливо, її учасники наразі й програють професіоналам у питаннях інфраструктури, висвітлення та відвідуваності. Але, якщо брати суто спортивну складову, то за підбором виконавців і видовищністю чемпіонат України серед аматорів мало чим поступається вищим футбольним лігам.

Юрій КОНКЕВИЧ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Любомльчанин Показати IP 16 Серпня 2016 21:03
Правильніше - Перша група - це "південь" , "схід" і Луцьк, а друга - "північ", "захід" і Ковель
волинь Показати IP 16 Серпня 2016 22:34
просто обеднались з колосом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus