USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Ковельмолоко» боргує селянам понад 12 тисяч гривень

31 Жовтня 2013 13:00
Більше року не можуть отримати гроші за здане молоко на ПАТ «Ковельмолоко» жителі села Свійчів Володимир-Волинського району.
До Народного депутата України Євгена Мельника під час особистого прийому звернулися жителі села Свійчів з проханням втрутитися у ситуацію та допомогти отримати кошти за здане переробнику молоко. Як розповіли селяни, вони у 2012 році здавали молоко на ПАТ «Ковельмолоко», але за два місяці - серпень та вересень - з ними ніхто не розрахувався. Сума заборгованості становить 12441 гривню. На усі звернення до менеджерів та бухгалтерів підприємства з проханням розрахуватися, селяни отримують одні нічого не варті обіцянки про те, що як тільки гроші будуть, то борг виплатять.
Згідно з даними ЗМІ, ПАТ «Ковельмолоко» належить до так званої групи «Континіум», власниками якої є нардепи Степан Івахів та Ігор Єремеєв.
«Молочна мафія Волині втратила залишки совісті і змовилася проти селян, щоб не виплачувати гроші за здане молоко. Копійки, якими є ці 12 тисяч гривень для «молочних босів» – великі гроші для селян. Певно, власники підприємства вже й забули, що куплене за копійки у селян молоко вони встигли продати за ціною у п’ять разів вищою та отримати надприбуток. Натомість селяни не отримали нічого. На жаль, у нас існує монополія на ринку молока, яка стосується встановлення закупівельних цін. Як відомо, по всій області вони фактично однакові і вигідні не селянам, а олігархам, які роблять «навар» на важкій селянській праці», - зазначив Євген Мельник.
Народний депутат звернеться до генерального директора ПАТ «Ковельмолоко» з вимогою негайно виплатити кошти за здане ще торік молоко жителям села Свійчів.
До групи також входять такі молокопереробні заводи як ВАТ «Львівський міський молочний завод», ВАТ «Володимир-Волинський комбінат молочних продуктів», ВАТ «Вінницький міський молочний завод», ВАТ «Бродівський завод сухого знежиреного молока, донецьке ТзОВ «Концерн Молокопродукт», ВАТ «Волинська маслосирбаза», ВАТ «Горохівський сирзавод», ДП «Новоград-Волинський сиркомбінат».
Згідно з інформацією Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку України 98,98% акцій ПАТ «Ковельмолоко» формально належить офшорній кіпрській компанії з обмеженою відповідальністю «БРОСМОНТ ХОЛДІНГС ЛІМІТЕД».
Довідка:
Степан Івахів та Ігор Єремеєв, згідно з українською версією журналу «Forbes», входять до 20-ти найбагатших депутатів Верховної Ради України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ujcnm Показати IP 31 Жовтня 2013 13:10
А нащо ви здаєте цим банидатм задарма молоко.Ви ж у магазимні в них не молоко, а порошок не бере безоплатно, бо вам не дадуть.Це ви дурні селяни, а не вони, вони розумні. Доки будемо такі дурні,доки будемо страдати.
Бельбас Показати IP 31 Жовтня 2013 14:12
Кажуть, волинські селяни за "сприяння" в боротьбі з молочною мафією називають своїх кабанчиків Борис Петрович. І похожий, і колоти приємно.
КГБ до Бельбас Показати IP 31 Жовтня 2013 18:06
Даремно ти так написав: прийдеться відповідати.
луцьк Показати IP 31 Жовтня 2013 22:57
а до речи кгб ти напевно вже напився його раз таке написав ,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus