USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Ковельські депутати пішли на вимушені літні канікули

4 Серпня 2008 10:36
Думка, нібито Ковельська районна рада на сьогодні є дієздатною, що прозвучала на недавньому «круглому столі» в редакції газети «Вісті Ковельщини», виявилась фікцією. Представники найчисельнішої фракції ради БЮТ-«Батьківщина» або взагалі не прийшли на 22-у сесію, або не просто зареєструвалися в залі, чим зірвали проведення засідання, яке мало бути проведене ще 25 червня. Про це 4 серпня повідомляють «Волинські Новини».
За інформацією Ковельської_Правди, голова районної ради Микола Гайдучик різко розкритикував бютівців, які зігнорували сесію, адже на порядку денному – вкрай важливі питання життєдіяльності району та його жителів. Депутатам необхідно негайно затвердити зміни до бюджету, оскільки мова йде про державні субвенції, виділення коштів на гемодіаліз та інші програми. Микола Григорович зазначив, що лише одна фракція Народного Блоку Литвина прийшла на сесію у повному складі, хоча зараз йдуть жнива, а депутати цієї фракції в основному – керівники господарств.
Він також зачитав список народних обранців, які зігнорували сесію, серед них, як не дивно, є й бюджетники: вчорашній завідувач райвідділу охорони здоров’я Ковельської РДА Микола Оксіюк, завідувач фельдшерсько-акушерським пунктом села Підріжжя Лев Каліш, начальник Ковельського управління по газопостачанню та газифікації Сергій Рибачок (усі – фракція ВО «Батьківщина»-БЮТ).
Про яку мораль тут можна говорити, коли головний бютівець Волині – голова обласної ради Анатолій Грицюк придбав собі за державні кошти дорогий службовий автомобіль «Крайслер» вартістю 300 тисяч гривень, про що повідомив депутат обласної ради Ігор Гузь, у той час як на допомогу мешканцям Івано-Франківщини Волинь виділила 100 тисяч гривень. І хоча головний керманич Волині не порушив українського законодавства, адже гранична сума витрат на подібні речі державними органами не повинна перевищувати якраз 300 тисяч гривень, «круту» іномарку він купував за кошти платників податків краю.
Депутати різних фракцій засудили дії членів ВО «Батьківщина».
«Прошу, як виборець, як громадянин, депутатів ВО «Батьківщина»-БЮТ взяти участь у роботі сесії», – сказав Микола Гайдучик.
«Я є депутатом уже сьоме скликання», – каже Адам Михальчук. – «Ви, Микола Григорович (Гайдучик - ред.), допустили одну помилку: до хамів треба ставитися по-хамськи. Не треба йти на поводу у тих депутатів, які блокують роботу сесії. Ваші останні дії я просто не розумію. Ви – не боєць! Ви «здали» нашого колегу, а свого заступника Юрія Поліщука, якого протиправно виключили з БЮТ. Не закони недолугі, а ми такі є!»
«Такої тупикової ситуації у нашому районі ще не було», – говорить Володимир Хомік з Народного Блоку Литвина.
«Те, що сьогодні відбувається у сесійній залі свідчить про одне: вибори на пропорційній основі на місцевому рівні себе не виправдали», – мовив лідер фракції УНП Володимир Пархонюк.
Заступник голови обласної державної адміністрації Святослав Кравчук, який був присутній у сесійній залі, не виступав. Нічого було сказати й голові Ковельської райдержадміністрації Валентину Скубі. Побоявся вийти до мікрофона депутат від ВО «Батьківщина»-БЮТ Віктор Лук’янчук, який спромігся лише нервово «кидати» репліки з місця і якого самі депутати запрошували до слова, аби він пояснив позицію своєї фракції.
«Ви тільки репліки кидаєте, а вийти на трибуну боїтеся. Чекаєте телефонного дзвінка з Києва чи області?!» – зауважив Володимир Пархонюк панові Лук’янчуку.
Консультації у кабінеті голови районної ради лідерів фракцій та керівників області і району ні до чого не призвели. Сесію було вирішено перенести на 6 серпня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus