USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ковельські депутати змінили бюджет міста після «тайм-ауту»

26 Вересня 2008 17:22
Під час обговорення змін до бюджету Ковеля депутат міської ради Ярослав Шевчук висловив своє незадоволення розмірами видатків на утримання муніципалітету, недовиконанням бюджету розвитку та іншими бюджетними проблемами. Про це 26 вересня інформує репортер «Волинських Новин».
За словами Ярослава Шевчука, видатки бюджету Ковеля на утримання міської ради є занадто великими – на це витрачається приблизно 4% бюджетних коштів. У той час як на культуру, спорт виділяється набагато менше коштів.
Як обурився пан Шевчук, утримання 136-ти посадовців складає чверть від тої суми, що йде з бюджету на охорону здоров’я у місті.
Проблему недовиконання бюджету розвитку (який переважно поповнюють за рахунок продажу комунального майна і землі, - «ВН») у місті залізничників теж заторкнув у своєму виступі Ярослав Шевчук.
За його словами, це недовиконання станом на 1 вересня – понад 200 тисяч гривень. Крім того, по багатьох статтях видатків міського бюджету Ковеля неосвоєний значний обсяг коштів.
Начальник фінансового управління Ковельської міської ради Валентина Романчук частково пояснила таке становище певними труднощами із впровадженням ІІІ етапу єдиної тарифної сітки у бюджетних установах.
Також пані Романчук закликала виконавчі органи мерії, які відповідають за проведення аукціонів із продажу майна та землі, пришвидшити темп роботи по цьому питанню заради того, щоб бюджет розвитку наповнювався.
Питання внесення змін до бюджету Ковеля на 2008 рік Ярослав Шевчук запропонував доопрацювати, а ті питання, які не вимагають нагального вирішення, розглянути на наступному пленарному засіданні сесії Ковельради. Деякі депутати пропонували взагалі  зняти бюджетне питання з порядку денного і відправити на доопрацювання.
Зрештою, Ковельський міський голова Сергій Кошарук оголосив перерву в роботі сесії, після якої відбулося голосування за зміни до бюджету. Депутати абсолютною більшістю голосів ухвалили первісний варіант рішення - 30-ть голосів «за» і 1 - «проти».
Довідково:
Ярослав Шевчук був попередником Сергія Кошарука на посаді мера Ковеля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 26 Вересня 2008 17:27
У Луцьку - 5% від бюджету на управління, що становить 33% від бюджету медицини, так що Ковель хай розслабиться
Ярослав Шевчук Показати IP 29 Вересня 2008 17:27
Кореспондент "Волинських новин" мабуть дрімав на сесії Ковельської міської ради, бо його висловлювання щодо формування бюджету розвитку межує з невіглаством. Він стверджує, що бюджет розвитку формується переважно за рахунок продажу комунального майна. Це - повна нісенітниця! При планових завданнях на 2008 рік отримати надходжень від продажу комунального майна 2 мільйона гривень, станом на 25 вересня надійшло всього 100 тисяч гривень.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus