USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Ковельських лікарів привітали з професійним святом подарунками

18 Червня 2017 08:00
16 червня працівники сфери охорони здоров’я відзначають своє професійне свято. У день медика голова фракції «УКРОП» у облраді Вячеслав Рубльов завітав до комунального закладу «Ковельська поліклініка» Волинської обласної ради», аби привітати працівників та ознайомитись із проблематикою медустанови.

Про це повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

Ковельська поліклініка обласної ради була створена на базі вузлової лікарні станції «Ковель», навколо якої більше року точились обговорення. Після переведення медичного закладу на фінансування із місцевого бюджету, установа опинилась у підвішеному стані. Спільними зусиллями колективу лікарні, голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці та депутатів від партії «УКРОП» заклад був прийнятий у комунальну власність обласної ради, а на його основі було створено хоспіс та поліклініку.

Вячеслав Рубльов зазначив, що важливу роль у збереженні установи відіграла наполегливість працівників лікарні.

«Ми побачили, що ці люди мають велике бажання працювати не лише заради зарплатні, а заради пацієнтів. Попри перепони зі сторони облдержадміністрації нам вдалось зберегти медзаклад, який є важливим не тільки для Ковельського району, але й для всієї Волині», – наголосив депутат.

Головний лікар Ковельської поліклініки обласної ради Адам Маковецький розповів, що заклад обслуговує близько 14 тисяч людей.

«До нас звертаються жителі Ковеля та району, з інших районів також люди приїжджають. За направленням залізничники лікуються навіть із сусідньої Рівненської області. За перші 5 днів нашого офіційного функціонування у статусі комунального закладу ми прийняли 1500 пацієнтів. Це підтверджує, що серед населення є потреба у нашому існуванні», – каже Адам Маковецький.

Вячеслав Рубльов привітав колектив поліклініки та подарував ноутбук. Працівники були дуже раді гостю, адже, як вони розповіли, ніхто з міського керівництва не відвідав їх у свято.

Після офіційної частини голова Волинського УКРОПу разом з депутатом Ковельської міської ради від фракції «УКРОП» Галиною Стасюк оглянули приміщення закладу та поспілкувались із лікарями.

«Ця поліклініка має хороші перспективи, але, звичайно, ще потребує значного фінансування. Сьогодні у них є проблема із опаленням. Це першочергове, що потрібно вирішити. Голова обласної ради Ігор Палиця вже спілкувався щодо цього із інвестором, який готовий обслуговувати їхню котельню. Він працює за державною програмою з енергоощадних технологій. Можливо, завдяки цьому інвестору вдасться також вирішити питання зі старими вікнами, які пропускають холод, – зауважив Вячеслав Рубльов. – Зробити потрібно чимало, але спільними зусиллями ми змогли відстояти заклад, тільки разом зможемо й перетворити його на установу європейського зразка».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus