USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ковельський університет «для дідусів та бабусь» відкрив новий семестр

6 Жовтня 2009 09:17
Знову зібрав своїх студентів Університет третього віку. Урочисте відкриття п’ятого ювілейного академічного року пройшло під девізом «Робіть своє життя щасливим». Про це повідомляють «Волинські Новини».
У переповненому залі ради ветеранів, вітаючи студентів, секретар міської ради Василь Шворак зазначив, що Університет є гордістю міста, адже ковельчани першими запровадили таку освітньо-інформаційну практику для літніх людей. Цю справу уже підтримали в Києві, Кременчуці та інших містах України. І всі вони приїжджають за досвідом у Ковель. Про це йшлося і в привітанні від Міністерства праці та соціальної політики, яке зачитав заступник начальника головного управління праці та соцзахисту облдержадміністрації Олександр Журахівський. Разом з тим гість з Луцька пообіцяв підтримку Університету обласної влади. Чимало теплих привітань, щирих слів звучало в цей день і від почесного ректора, начальника управління праці та соцзахисту Софії Сагаль, кураторів, депутатів міської ради, спонсорів.  Всі вони відзначали, що така форма навчання допомагає літнім людям після завершення трудової діяльності брати активну участь в житті громади, зміцнювати своє здоров’я, здобувати нові знання, ділитись досвідом і просто спілкуватися, знаходити собі заняття до душі, – пише офіційний сайт міста Ковеля. Довідково:
Університет третього віку створений на базі Територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян міста Ковеля. У нього є ректор, статут, емблема і гімн. Наразі у вузі здобувають освіту більше ста студентів.  В університеті діє п’ять факультетів: мистецький (куратор Батраченко М.П.) соціально-правововий (куратор Подолянчук В.С.), основ медицини (куратор Соболєв А.А.), фізичної реабілітації (куратор Клімашевська О.М.), нетрадиційної альтернативної медицини (куратор Комісарук А.О.).  Навчання на факультетах відбувається тільки за бажанням слухача - без перевірки одержаних знань і навичок. Вступні іспити також не передбачені.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus