USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Кожен десятий волинянин працює в умовах, що не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам

31 Березня 2009 15:42
Кожен десятий волинянин зайнятий в умовах, що не відповідають санітарно-гігієнічним нормам, в тому числі 28% зайнятих в промисловості, 30% будівельників, 18% сільськогосподарських працівників, за що державою передбачено ряд пільг та грошових компенсацій. Такі дані оприлюднило Головне управління статистики у Волинській області, – інформують 31 березня  «Волинські Новини».
На кінець 2008 року на підприємствах, в установах та організаціях Волинської області нараховувалося 226 тисяч найманих працівників (без врахування працівників малих підприємств та зайнятих у фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності), з них більше третини зайняті в соціально-культурній сфері, майже кожен п’ятий – в промисловості, кожен чотирнадцятий – в сільському господарстві.
Якщо в попередні три роки спостерігалася тенденція до збільшення кількості найманих працівників, то  у минулому році відбулося її зменшення майже на 5%. Зокрема, в промисловості кількість найманого персоналу зменшилася на 5%, у будівництві – на 17%, у сільському господарстві – на 21%.
В області 58% працюючих – жінки, а у сфері індивідуальних послуг, діяльності з охорони здоров’я людини, готельному і ресторанному бізнесі, надання соціальної допомоги та початковій загальній освіті їх частка сягає 79 – 88%.
Працююче населення більш, ніж на третину складалось з молодих людей у віці до 34 років включно, а в їх числі кожен третій – віком 24 роки і молодші, п’яту частину становили люди передпенсійного та пенсійного віку, серед них 19 тисяч осіб отримували пенсію за віком.
Наймолодші кадри зосереджені в торгівлі та фінансовій діяльності – більше половини працюючих тут мають вік до 34 років включно, найбільше пенсіонерів працює в соціально-культурній сфері області (освіті, охороні здоров’я, культурі) – понад 10 тисяч або кожен восьмий зайнятий в цих галузях.
Кожен десятий волинянин зайнятий в умовах, що не відповідають санітарно-гігієнічним нормам, в тому числі 28% зайнятих в промисловості, 30% будівельників, 18% сільськогосподарських працівників, за що державою передбачено ряд пільг та грошових компенсацій.
В умовах підвищення вимог до професійної кваліфікації зростає освітній рівень працівників. Торік 122 тисяч осіб, або 54% мали повну та базову вищу освіту, позаторік – 51,5%. Значна частка працівників з вищою освітою зайнята в установах державного управління, сфері інформатизації, фінансової діяльності – 82-88% всіх зайнятих в цих видах діяльності, а також в освітніх закладах, сферах досліджень та розробок, культури та спорту, відпочинку та розваг – 72 -75%.
Торік за рахунок коштів підприємств та організацій області  було навчено новим професіям 3,5 тисяч осіб, ще 17,5 тисяч працівників пройшли навчання з підвищення кваліфікації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вінстон Показати IP 31 Березня 2009 16:23
А ви зайдіть у Головне управління статистики у Волинській області. Думаєте там кращі умови?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus