USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Кожна п’ята сім’я в Україні відчуває нестачу продовольства через російську війну

22 Листопада 2023 10:39
Україна, яка до повномасштабної війни щорічно годувала 400 млн осіб по всьому світу, нині стикається з продовольчою проблемою: у 80% населених пунктів поблизу лінії фронту люди відчувають перешкоди в доступі до продовольства.

Про це на засіданні Ради Безпеки ООН у вівторок заявив представник Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) в Україні Метью Голлінгсворт, передає Укрінформ.

За його ловами, «сьогодні приблизно кожна п’ята українська родина стикається з тим чи тим ступенем гострої нестачі продовольства», передусім біля зони бойових дій.

Понад 900 тис. осіб, «які все ще живуть у радіусі 30 км від лінії фронту», відчувають найгостріші потреби у забезпеченні продовольством, які посилюються взимку, додав він.

Голлінгсворт наголосив, що «в одній з найвагоміших житниць у світі сотні тисяч людей, які живуть у безпосередній близькості від бойових дій, нині залежать від гуманітарної та продовольчої допомоги».

За словами представника програми, ВПП забезпечить продовольством близько 750 тис. із цих людей протягом зими. Крім того, ще 1,5 млн отримають грошову допомогу в районах, які безпосередньо постраждали від воєнних дій.

Він розповів, що з середини липня задокументовано 31 напад на об’єкти, що мають вирішальне значення для виробництва та експорту зерна. 28 з них – в Одеській області, де розташовані «життєво важливі» чорноморські морські й дунайські річкові термінали, «необхідні для світової торгівлі й виробництва продовольства».

Читати ще: Зубожіння по-українськи: чому за два роки кількість бідних зросла вдвічі, а багатих – втричі

До лютого 2022 року на Україну припадало 9% світового експорту пшениці, 15% – кукурудзи та 44% – соняшникової олії, нагадав представник ВПП.

Україна вже зазнала збитків сільськогосподарському сектору на 40,2 млрд доларів, наголосив Метью Голлінгсворт.

«Ми всі маємо зосередити наші зусилля на задоволенні нагальних потреб цієї країни, зокрема у довгостроковій перспективі, аби гарантувати, що цей сільськогосподарський центр буде швидко відновлений і зможе допомагати голодуючим у всьому світі, бо коли вибухне чергова продовольча криза, світ знову потребуватиме України», – підкреслив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 23 Листопада 2023 04:30
готовий провалитись крізь землю Нєбєнзя з голоду соплі жує..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus