USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Краща п’ятірка волинського спорту-2017

30 Грудня 2017 11:11
Волиняни у році, що минає, штурмували не тільки українські вершини, але й гідно презентували наш спорт і регіон за кордоном.

Про це йдеться у матеріалі щотижневої газети Волинські Новини №51 (99) від 28 грудня 2017 року.

Іван Банзерук, легка атлетика



У 2017-му скороход став дворазовим володарем Кубка Європи зі спортивної ходьби у Чехії. Він переміг на 50 км в індивідуальному та командному заліках. Бронзовий медаліст Всесвітньої Універсіади на Тайвані. Учасник чемпіонату світу в Лондоні (50 км, 19 із 49 учасників). У травні Івана визнано найкращим легкоатлетом в Україні. Срібний медаліст чемпіонату України у заході на 35 км.

Яна Беломоїна, велоспорт



24-річна лучанка тріумфувала на європейській першості з велоспорту в італійському Дарфо-Боаріо-Терме. Яна не залишила жодних шансів суперницям і здобула медаль найвищого ґатунку. Причому фінішувала Беломоїна із прапором та велосипедом в руках. Річ у тім, що за кілька десятків метрів до фінішу прапор заплутався в колесах велосипеда і Яна вирішила фінішувати оригінально!

Але головна вікторія Беломоїної – перемога в загальному заліку Кубка світу. Причому Яна зробила це достроково.

Максим Дейна, баскетбол



18-річний колишній гравець «Волиньбаскета» був капітаном національної збірної зі стрітболу (баскетбол 3 на 3) під час чемпіо­нату світу U-18. У Китаї українці стали справжнім відкриттям чемпіонату й посіли п’яту сходинку.

Дейна восени змінив команду і встиг дебютувати у складі «Черкаських Мавп» в Суперлізі.

Тарас Романчук, футбол



26-річний футболіст із Ковеля продовжив феєрити у сильній польській Екстраклясі. Влітку його «Ягеллонія» з Білостока виборола друге місце у чемпіонаті, а в новому сезоні продовжує боротися за золото у Польщі. Капітан «Яги» у 23 матчах забив уже 5 голів.

Анна Степанюк, волейбол



25-річна догравальниця з Луцька змінила клуб із бакинського «Азерйола» на індонезійську «Джакарту». Але головне міжнародне визнання до Степанюк прийшло під час матчів Євроліги, яку виграла збірна України. Аню визнали найціннішим гравцем Євроліги-2017. У більшості матчів Степанюк була найрезультативнішою волейболісткою збірної. Крім того, 2017-го лучанка встиг­ла зіграти у відборі на чемпіонат світу (третє місце у групі) та на чемпіонаті Європи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Fsd Показати IP 1 Січня 2018 15:22
На основі чого складений цей рейтинг?
юрка Показати IP 19 Січня 2018 10:43
Дмитро Вишинський, Дарина Завидна...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus