USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

«Краще в тюрму, ніж у труну», - активіст, якого намагалися вбити десятки разів

5 Серпня 2018 16:59
Від нападників потрібно жорстко та без роздумів захищатися, на цьому наголошує одеський громадський діяч Сергій Стерненко, на життя якого неодноразово здійснювали замах.

У другий день «Бандерштату» на гутірці він розповів, як потрібно захищати себе, аби не загинути.

Керівник НГО «Небайдужі», активний учасник «Революції Гідності», один із засновників «Народної люстрації» Сергій Стерненко наголосив, що сьогодні є багато людей є соціально активними, адже настав час розбудовувати громадянське суспільство, тому і треба знати, як себе захищати.

«Якщо для вас є реальна загроза, то без вагань захищайтеся, адже поліція вас не захистить: або приїде пізно, або скаже, що немає повноважень. Тому краще, щоб "12 судило, ніж 6 несло". Захищаючи здоров’я моєї дівчини, я вбив ножем одного нападника. Але краще в тюрму, ніж у труну. У нас є, згідно із законом, право на самозахисту. У законі вказується, що ти маєш право захищатися без зброї або зі зброєю, якщо нападає група, а це від двох людей, чи за умови, якщо до вас хтось вдирається додому. Третій варіант – коли на вас нападають із застосуванням зброї. Тобто, якщо на вас ідуть зі зброєю, то можете використовувати все, що попадеться під руку. Варто пам’ятати, що з в’язниці можна знайти вихід, а з труни ні.

Ви взагалі можете купити гранатомет чи танк без несення за це відповідальності. А все тому, що закону про зброю немає, а порушити те, чого немає – не можна. Хоча, порушуючи законодавство, підміняючи поняття, інколи за це притягають до відповідальності, але є прецеденти, що слідчим прокурорам повертали справу.

Поясню, що купити зброю можна у три способи: зареєструвати на себе мисливську зброю, але необхідно, аби виповнився 21 рік, звернутися у МВС, пройти навчання в тирі і зареєструвати. За місяць це все можна пройти. Третій спосіб, якщо ви прокурор, суддя чи журналіст, то можна зареєструвати травмат», - розповів громадський активіст.


Та додав, що варто вивчати бойові мистецтва, аби у скрутній ситуації знати, як діяти та мати змогу захистити себе і близьких.

Зауважимо, у травні 2015 року Сергій Стерненко увійшов до «100 впливових одеситів» (№56 – рейтингу, який провели журналісти).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Я Показати IP 6 Серпня 2018 06:23
Від таких ......як те стерненко потрібно захищатися
ВВ до Я Показати IP 6 Серпня 2018 16:09
Судячи з новини, то норм хлопець і говорить вірно. До чого такий гавнокомент? Обгрунтуй або не смерди!
Степан (Крымчанин) до ВВ Показати IP 7 Серпня 2018 12:39
Він убивця. Нардеп от Оппозиционного блока Михаил Добкин считает, что бывший лидер одесского "Правого сектора" Сергей Стерненко сотрудничает со Службой безопасности Украины. Об этом Добкин написал в Facebook. "А знаете, почему Стерненко ничего не будет за убийство военнослужащего? Да потому, что он – СБУшная рожа. С его помощью служба срывала концерты в Одессе, нападала на "неправильных" митингующих и осуществляла другие противоправные действия. Он неприкасаемый. Пока", – заявил Добкин.
игорь Показати IP 6 Серпня 2018 17:42
Чому вин доси не в тюрьми?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus