USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Крав гроші з чужих рахунків: у Польщі спіймали шахрая з України

10 Грудня 2021 15:14
У польському місті Лодзь працівники поліції затримали 32-річного громадянина України. Чоловік у незаконний спосіб отримував доступи до чужих банківських рахунків через коди BLIK.

Відомо, що українець діяв не самостійно. Він був учасником шахрайської групи, пише 24 канал.

Учасники злочинної групи, до якої входив затриманий українець, обдурювали людей, які здійснювали покупки в Інтернеті. Схема обману виглядала так: шахраї списувалися з потенційними жертвами й надсилали їм посилання на фіктивний сайт. Жертви вводили свої дані для оплати, а зловмисники таким чином отримували доступи до чужих банківських рахунків.

У цих махінаціях громадянин України був відповідальним за отримання кодів BLIK. Невідома особа надсилала йому ці коди, а українець йшов та знімав готівку з банкоматів. За кожну таку операцію він отримував певний відсоток.

Код BLIK – це мобільний платіжний метод, що діє в Польщі з 2015 року. Він дозволяє здійснювати транзакції без використання платіжної картки, тільки з 6-значним кодом, згенерованим на телефоні, в мобільному додатку банку. Так, за допомогою цього коду можна, наприклад, здійснювати оплату в магазинах чи знімати кошти в банкоматах без банківської картки.

Минулого четверга під час чергової спроби зняття готівки з банкомата громадянина України затримали у торговому центрі. В його автомобілі було достатньо доказів для того, щоб звинуватити затриманого в участі у злочинному угрупуванні. Так, в авто знайшли кілька телефонів та чеки з підтвердженням здійснення грошових транзакцій на суму понад 177 тисяч злотих.

Тепер аферисту загрожує до 5 років відбування покарання у в’язниці. Його спільників все ще активно розшукує поліція.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олесь Показати IP 10 Грудня 2021 21:35
Розбудував таку систему і ходив сам забирати гроші ....він ще і ненормальний ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus