USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Країни НАТО мають неофіційну домовленість не поставляти Україні танки, – ЗМІ

12 Червня 2022 19:15
Країни НАТО нібито неофіційно домовилися не постачати Україні танки.

Про це йдеться у публікації в журналі Spiegel. Як передає Укрінформ, видання написало про це у зв’язку з повідомленням іспанської преси, про готовність Іспанії передати Україні 40 старих танків Leopard-2 німецького виробництва.

Це повідомлення в одній з іспанських газет «викликало великий переполох, тому що для цієї поставки необхідно було отримати дозвіл Берліна», зазначає видання. Проте самі іспанці дали задній хід, зазначивши, що цей план ще не погоджений на політичному рівні.

«Ба більше, уряд Німеччини попередив іспанців у телефонних розмовах, що такий крок стане відступом від (цілковито неофіційного) рішення всіх західних союзників не поставляти Києву танки», – йдеться у публікації.

Зараз, за даними видання, йдеться максимум про можливість передачі з Іспанії десяти танків, і рішення щодо них також під питанням. Якщо й воно буде ухвалено, то не раніш, як за кілька місяців, оскільки танки 1990-х років потребують технічної підготовки.

Коли йдеться про постачання зброї, «немає вічних принципів», цитує Spiegel виступ федерального канцлера Олафа Шольца в Комітеті з оборони Бундестагу. Він зазначив, що рішення про поставки танків в Україну залежатимуть від консультацій із партнерами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Янеробот Показати IP 12 Червня 2022 20:27
Ну й пішли вони всі... чухайся воно все конем...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus