USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Країни ЄС погодили надзвичайний план скорочення споживання газу

26 Липня 2022 08:54
Країни Європейського Союзу погодили надзвичайний план щодо скорочення споживання газу, який має бути затверджено у вівторок, 26 липня, на спеціальній зустрічі міністрів енергетики країн ЄС у Брюсселі.

Про це повідомляє Главком з посиланням на DW.

Мета нового плану – знизити ризики, які можуть виникнути внаслідок повного припинення постачання газу з Росії.

Згідно з джерелами в дипломатичних колах, запропонований Єврокомісією план передбачає скорочення національного споживання газу в період з 1 серпня 2022 року до 31 березня 2023 року на 15%.

Крім того, передбачається можливість оголошення тривоги у рамках ЄС у разі широкомасштабного дефіциту газових постачань.

Повинні бути також встановлені обов'язкові цільові показники щодо економії споживання газу, причому, порівняно з першим проєктом Єврокомісії, бар'єри для цих показників були підвищені, а кількість можливих винятків із плану збільшена.

Читати ще: Канада вирішила повернути Німеччині газову турбіну для Nord Stream. Україна закликала не піддаватись на шантаж Кремля

Нагадаємо, 20 липня Єврокомісія запропонувала європейський план скорочення попиту на газ.

«Комісія пропонує новий законодавчий інструмент та європейський план скорочення попиту на газ, щоб зменшити споживання газу в Європі на 15% до наступної весни», – йшлося у комюніке ЄК, опублікованому в Брюсселі.

Пропозицію Європейської комісії має розглянути та затвердити Рада ЄС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus