USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Кредитний рейтинг США підтвердили на максимальному рівні

11 Квітня 2017 23:33
Рейтингове агентство Fitch підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) США на максимальному рівні “ААА”, прогноз стабільний. Про це йдеться в повідомленні агентства, передає ТАСС.

"Рейтинг підкріплений фінансовою гнучкістю держави як емітента однією з основних світових резервних валют, а також найбільш ліквідним ринком капіталу в світі", - йдеться в повідомленні Fitch.

Також агентство підтвердило короткострокові РДЕ в іноземній і національній валюті на рівні “F1+”.

31 березня повідомлялося, що Fitch підтвердило рейтинги Росії на рівні “BBB-”.

Довідково

Кредитні рейтинги використовуються при визначенні вимог до капіталу. Орієнтиром служить остання редакція рекомендацій Базельського комітету з банківського нагляду (Базель-ІІ та Базель-ІІІ). Відповідно до цих документів, необхідно враховувати кредитні рейтинги при розрахунку розміру регулятивного капіталу (рейтинги характеризують рівень кредитних ризиків активів, в які розміщено капітал).

Велика кількість фінансових інституцій, першою чергою банки, користується кредитними рейтингами при визначенні доцільності кредитування позичальника. Також досить часто зустрічається практика врахування кредитного рейтингу при визначенні ставки за позикою або умов щодо надання забезпечення. В цьому випадку, чим вищим є кредитний рейтинг, тобто компанія-позичальник оцінюється як більш надійна, тим вигіднішими можуть бути умови запозичення.

У випадку публічного розміщення цінних паперів (акцій, облігацій) наявність кредитного рейтингу є важливою, хоч і не завжди обов’язковою умовою успішного залучення інвестицій. В цьому випадку інвестор бере до уваги не лише рівень кредитного рейтингу, але навіть його наявність, оскільки останнє свідчить по відкритість емітента.

На сьогоднішній день в Україні працюють три міжнародних агентства, які визнані Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку: Standard & Poor's, Moody's Investors Service, Fitch Ratings.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus