USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Кремль хоче використати Придністров'я і Гагаузію, щоб дестабілізувати ситуацію в Молдові, – ISW

8 Березня 2024 10:01
Кремль сподівається використати Придністров'я і Гагаузію, щоб проводити гібридні операції для дестабілізації ситуації в Молдові напередодні переговорів про вступ до ЄС і президентських виборів.

Про це повідомляє УП з посиланням на ISW.

Голова проросійського молдовського автономного регіону Гагаузія Євгенія Гуцул зустрілася із заступником голови адміністрації президента РФ Сергієм Кірієнком у Росії 7 березня, коли молдовська влада оголосила, що кримінальну справу проти Гуцул незабаром буде передано до суду.

Читати ще: Україні не загрожує вторгнення з Придністров'я, – ISW

Вона попросила Кірієнка допомогти гагаузам відкрити рахунки в російських банках «для соціальних проєктів», зняти російське ембарго на імпорт з Гагаузії і допомогти в переговорах з російською державною енергетичною компанією «Газпром» про постачання газу до Гагаузії за пільговою ціною.

Читати ще: «Депутати» невизнаного Придністров’я попросили у Росії «захисту від тиску Молдови»

Аналітики зазначають, що посилена увага Кремля до відносин з Гагаузією після нещодавньої риторичної уваги до іншого проросійського регіону Молдови, самопроголошеної республіки Придністров'я, продовжує вказувати на те, що Кремль сподівається використати обидва ці регіони для виправдання гібридних операцій, спрямованих на дестабілізацію і подальшу поляризацію Молдови напередодні переговорів про вступ Молдови до ЄС і президентських виборів, що відбудуться в 2024 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Корiнний лучанин Показати IP 8 Березня 2024 18:25
Санду сама дестабiлiзуе,головне не заважати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus