USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кров, яку здавали у Луцьку, не повезуть в АТО

12 Червня 2015 09:19
З нагоди Всесвітнього дня донора Громадська організація «Краплина життя» збирає донорську кров волинян на потреби бійців АТО. З 8 до 12 червня «добровольці» приходять до Волинської обласної станції переливання крові та здають кров. Так, вони стають донорами.

Щоб стати донором та бути внесеним у базу донорів, треба хоча б раз здати кров. А після сорока здач навіть отримують звання «Почесного донора», - інформує Громадське.Волинь.

Організатор акції, голова організації «Краплина життя» Олександр Плісецький зазначає, що у разі потреби, кров буде передана на схід. Теоретично така можливість є, а от практично це зробити складно – не вистачає холодильників для зберігання крові під час транспортування на великій відстані.

Зі слів лікарів, здача крові – справа не тільки благородна, але і корисна. У людському організмі ця рідина відновлюється кожних 2-3 місяці, а тому загрози для життя і здоров’я людини та нормального функціонування організму немає.

Про це говорять і донори, які сьогодні стали на 350 міліграм легшими. Активіст громадської організації «Автомайдан України» Віталій Гнатюк здав кров і почувається добре. Каже, «стало легше ходити».

Сьогодні на сході країни нема нагальної потреби у донорській крові, – кажуть у «Краплині життя». Тому всі «криваві ресурси» із обласної станції переливання крові підуть на забезпечення локальних потреб. Але у разі виникнення необхідності розробляються механізми співпраці із місцевою владою Києва та Дніпропетровська для передачі крові далі.
До слова, у понеділок, 15 червня, активісти «Народного фронту» на базі обласної станції переливання крові розпочнуть тижневу благодійну акцію «Здай кров солдату».

Акцію планують провести в усій області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus