USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Криміногенна ситуація серед неповнолітніх у Луцьку є критичною

27 Лютого 2009 12:58
Аби запобігти прояві згубних звичок у молоді, днями у приміщенні професійно-технічного училища №2 міста Луцька працівники відділу кримінальної міліції у справах дітей міськвідділу УМВС провели профілактичну бесіду зі студентами на тему «Вся правда про шкідливі звички». Про це 27 лютого інформують «Волинські Новини».
 
Як зазначив начальник ВКМСД Луцького МВ УМВС України у Волинській області майор міліції Борис Пікун, криміногенна ситуація серед неповнолітніх у місті Луцьку наразі є критичною. Цього року спостерігається тенденція до збільшення кількості злочинів, які скоюються неповнолітніми або за їх участю. І головним чинником цього є алкоголь, куріння і наркотики, які й призводять до невмотивованих дій молоді та нерідко до вчинення злочинів, – пише офіційний сайт волинських правоохоронців.
 
Діти часто беруть до рук цигарки як забавку, наслідуючи когось, і не замислюються про тяжкі наслідки. Крім того, їм стає важко навчатися в школі, адже вони не можуть зосередитись на навчальному матеріалі, мають погану пам’ять. Хлопці вважають геройством викурити цигарку потай від дорослих. Звичайно, у віці до 17 років починають курити через просту цікавість або безглузде наслідування моди, товаришів. Якщо ж людина не почала курити до 20 років, то вона здебільшого не курить і згодом.
 
Однак підступність тютюну і його основної складової – нікотину проявляється в тому, що куріння швидко набуває характеру сталої звички, якої важко позбутися. Уже через 2-3 години в людини виникає непереборне бажан­ня запалити. Коли сигарети немає, вона намагається роздобути її.
 
Борис Пікун у своєму виступі також нагадав, що однією з актуальних проблем в Україні залишається пияцтво серед молоді. Особливу тривогу викликає поширення цього негативного явища в дитячому середовищі. Згідно з оцінкою міжнародних незалежних організацій, Україна посідає одне з перших місць у світі за кількістю дітей, які хоча б один раз вживали алкогольні напої. За статистичними даними УМВС України у Волинській області, кожен четвертий злочин, вчинений неповнолітніми, відбувається в стані алкогольного сп’яніння. А до чого тільки не штовхає пошук чергової «дози»?
 
«Наразі на обліку у наркологічному диспансері перебуває 39 неповнолітніх. З них 6, які вживають наркотики. Пам’ятайте: алкоголь, тютюн і наркотики – три голови одного чудовиська, яке має страшну владу над людьми, особливо дітьми та підлітками. Не піддавайтеся його згубному впливу, зробіть правильний вибір», – зауважив правоохоронець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus