USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Кривицький пропонує будувати як «за Союзу»

6 Травня 2010 14:42
У Волинській облдержадміністрації пропонують будувати методом нормативного планування.

Таку пропозицію сьогодні на засіданні Регіонального комітету з економічних реформ висловив начальник Головного управління містобудування, архітектури та ЖКГ ВОДА Антон Кривицький.

«Треба перейти до старих часів ще за Радянського Союзу, коли було нормативне планування. Не за рахунок приходу нового начальника району чи області, не за рахунок якогось лобістського втручання в ті чи інші процеси, бо там тому чи іншому родичу треба дати роботу», - повідомив Кривицький.

Він запропонував ввести 3-річну програму будівництва в області, яку контролюватиме спеціальна комісія. Це потрібно для того, аби в будівництво «не втручалися депутати, починаючи з сільської ради, закінчуючи Верховною радою, які натягують об’єкти».

Як приклад, Кривицький навів факт, що при 17 мільйонах гривень фінансування в минулому році треба було побудувати 30 об’єктів, а «депутати то від «Нашої України», то від БЮТу, то від інших партій понасовували об’єкти вартістю 100 тисяч, 50 тисяч…Це по суті справи не покращило ситуацію», - резюмував Кривицький.

Інші проблеми будівельної галузі озвучив депутат облради Руслан Вайман. Він зазначив, що на законодавчому рівні потрібно відмінити податок з доходів для фізичних осіб, які вперше купують житло. Для будівельників зменшити кредитну ставку до 12-15% та розробити типовий проект доступного житла, адже розробка кожного нового унікального проекту обходиться у 200-300 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
VSC Показати IP 6 Травня 2010 15:23
Антона давно пора за решетку. Плановик блин. Накрал, нагреб взяток, а теперь уму-разуму учит. Под плановым строительством, он подразумевает плановое воровство.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus