USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Кризові ситуації у сім’ях можуть не вирішити через бюрократію?

16 Вересня 2008 13:01
Термін допомоги сім’ям, які опинились у складних життєвих обставинах, в результаті нововведень обмежили до шести місяців, хоча раніше від був абсолютно не лімітованим. Про це розповіла директор Луцького міського центру соціальних служб для сімей, дітей та молоді Ніна Грабаровська під час засідання комісії Луцької міськради з питань запобігання дитячої бездоглядності та координації дій щодо попередження насильства в сім’ї, – повідомляє 16 вересня репортер «Волинських Новин».
 
Як розповіла пані Грабаровська, нововведення у порядок здійснення соціального супроводу центрами соціальних служб сім’ї, дітей та молоді потягнули за собою низку незручностей. Одна найголовніша з них – збільшення кількості необхідних документів для оформлення допомоги. Крім того, термін здійснення соціального супроводу не повинен перевищувати шість місяців. Якщо є потреба, його можна подовжити, однак знову вимагається оформлення тих же документів. Хоча в цьому, вважає Ніна Грабовська, є і позитивний момент. Це стимулюватиме людей до ініціативи вирішення їхніх проблем власними силами, а не списувати їх на соціальні служби.
 
Також Ніна Грабаровська розповіла про етапи оформлення соціального супроводу. За її словами, спочатку надходить інформація про кризову ситуацію в сім’ї. Їі може надати кожен, хто причетний до неї. Тоді ту родину записують у журнал первинного обліку (наразі в ньому – 296 записів). Потім проходить етап інспектування, після чого вирішують, чи заносити ту чи іншу сім’ю у банк даних Центру соціальних служб для сімей, дітей та молоді. Такі перевірки проводять ще через три та шість місяців, після чого в разі невирішення або погіршення кризової ситуації встановлюється соціальний супровід.
 
Довідково:
 
Соціальний супровід – форма соціальної підтримки, що передбачає надання окремій особі чи сім’ї комплексу соціальних послуг (інформаційних, психологічних, соціально-педагогічних, медичних, юридичних та соціально-економічних). Мета – подолання життєвих труднощів, мінімізація негативних наслідків чи навіть повне розв’язання проблем сім’ї або особи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus