USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Як розглядають справи про насильство у сім’ї на Волині

2 Червня 2014 17:40
Жертви домашніх тиранів шукають захисту в правоохоронців. Останні, як виявилось, не поспішають їм допомагати. Як повідомляють у прес-службі прокуратури Волинської області, у Ратнівському райвідділку міліції справи про насильство у сім’ї розглядають формально.

Прокуратура Ратнівcького району перевірила дотримання службовими особами райвідділку вимог законів України «Про міліцію» та «Про попередження насильства в сім’ї».

Як з’ясувалось, керівництво міліції переклало розгляд фактів жорстокого поводження з дітьми на дільничних інспекторів.

Ті ж, зі слів посадовців, не лише не виносили офіційні попередження про неприпустимість насильства в сім’ї особам, які його вчинили, але і не ставили цих громадян на профілактичний облік й не скеровували на проходження корекційних програм.

Як повідомив прокурор Ратнівського району Володимир Хилюк, зафіксовано факти, коли жінки протягом одного місяця кілька разів зверталися в міліцію через те, що чоловіки розпускали руки.

Проте дієвих заходів щодо домашніх тиранів правоохоронці не вживали. Вони ж давали невмотивовані відповіді, без посилань на норми закону, згідно з якими приймалися рішення за цими зверненнями. Такий формальний підхід міліціонерів до роботи сприяв збільшенню в районі випадків насильства в сім’ї і створював ілюзію безкарності.

«Задля усунення порушень у роботі міліції прокуратура внесла подання начальнику Ратнівського РВ УМВС у Волинській області. Наразі за неналежне виконання посадових обов’язків трьом службовим особам райвідділу оголошено догани», – додав Володимир Хилюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 3 Червня 2014 08:31
Шановні панове прокурори всім давно відома Ваша некомпетентність у виконанні своїх службових обов'язків, а тому попрошу в подальшому не надавати таких коментарів стосовно роботи працівників міліції. На сьогодншній день в прокуратурі працює 90% "фахівців" (випіскники вишів зі зв'язками), які ні разу у своєму житті не мели особистого досвіду у спілкуванні з особами, які вчиняють насильство в сім'ї та не мають жодного розуміння який вплив працівник міліції може здійснювати по відношенню до таких осіб про, що свідчать Ваші "змістовні" запити про надання інформації до органів внутрішніх справ. Стосовно ж Володимира Хилюка хочу додати, що особисто він необноразово відмовлявся підписувати захисні приписи, які надавались йому на погодження працівниками міліції Ратнівського РВ стосовно осіб, які вчинили насильство в сім'ї, що б частково обмежило жертву насильства від впливу особи яка її вчиняє. Мотивує він свої відмови так, не підходь до мене більше з такою "херньою" (це його звернення до працівників міліції які приносили на погодження приписи). Пане Володимир Хилюк якщо ви не компетентні в питаннях насильства в сім'ї то не потрібно про це говорити привселюдно. Також довожу до вашого відома, що на території Ратнівського району втричі зменшилась кількість фактів вчинення насильства в сім'ї і це аж ніяк не завдяки вашій так званій роботі а виключно завдяки працівникам міліції. Робота працівників прокуратури насам перед повинна проявлятись у допомозі працівникам міліції щодо забезпечення належного правопорядку на території держави а не у винесенні Ваших так званих подань, доречі більшість з яких безпідставна.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus