USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Кубок Любарта - міжнародний турнір з алтимат фризбі у Луцьку

27 Листопада 2015 18:49
Міжнародний зальний турнір з алтимат фризбі під назвою Кубок Любарта відбудеться у Луцьку 28-29 листопада. Цей турнір традиційно проводиться з 2009 року.

Кубок Любарта в Луцьку - один з найбільших зальних турнірів з алтимат фризбі на території України. У змаганнях візьмуть участь 14 команд, а це більше 100 учасників із Луцька, Києва, Львова, Івано-Франківська, Ілічівська, Полтави, Харкова, Одеси, Рівного, Бресту та Мінська, - повідомляють організатори.

Турнір передбачає поділ команд на два дивізіони: 8 команд гратимуть у відкритому дивізіоні (чоловічі команди), 6 команди - у жіночому. Організаторами чемпіонату виступає клуб Алтимат Луцьк, головний організатор - Богдан Алексєєв.

Змагання будуть проводитись в залі спортивно-оздоровчого комплексу “Адреналін Сіті”. Ігри розпочнуться 28 листопада о 9:00.

29 листопада фінали в двох дивізіонах - о 16:00 та 16.45. Церемонія нагородження - після завершення фіналів, орієнтовний час 17:30. Під час змагань будут проходити різні конкурси з дисками фризбі.

Початок ігор за місця - 29 листопада о 13.00

Церемонія нагородження - 29 листопада о 17.30 в приміщенні Адреналін Сіті (вулиця Карбишева 1).

Головний організатор: Богдан Алексєєв (066) 899 14 14
e-mail: [email protected]

Довідково. Алтимат – це новий для України вид спорту, який прийшов до нас лише нещодавно. Це найбільш популярний, видовищний і динамічний вид спорту з літаючим диском – фризбі, що поєднує в собі елементи американського футболу, баскетболу та звичайного футболу. Особливістю алтимату є також відсутність суддів на полі. Суддівство під час гри засноване на принципі чесної гри - “fair play”, що в алтиматі має свою назву Дух Гри – “spirit of the game”.

Як і в світі загалом, в Україні цей вид спорту розвивається швидкими темпами. Лише за останні 5 – 6 років виникло більше 10 нових команд. Алтимат фризбі найбільш розвинутий в Києві, Львові, Харкові, Івано-Франківську, Одесі та Луцьку. Щомісяця відбуваються регіональні або ж міжнародні змагання. Влітку та восени проводяться турніри на траві та піску, взимку та навесні грають в закритих приміщеннях на паркеті.

Міжнародний оліміпійський комітет у травні 2013 року прийняв заявку на офіційне визнання спортивної дисципліни “алтимат”, тим самим прийняв цей спорт у олімпійську родину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus