USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Куди переведуть санслужбу? Міністерські і луцькі реалії

12 Листопада 2014 07:00
В Міністерстві охорони здоров’я коментують розформування санітарно-епідеміологічної служби. Тільки от в регіонах розводять руками, бо що робити з усією ситуацією не уявляють.

Під час урядового дня для регіональних ЗМІ, виконувач обов’язків Міністра охорони здоров’я Василь Лазоришинець відповів на питання доцільності розформування санепідемслужби. Нагадаємо, в міністерстві кажуть, що ймовірність занесення на територію України вірусу Ебола – висока. А тим часом в країні – епідемія туберкульозу.

Василь Лазоришинець каже, що дороги назад немає – рішення прийняте. Однак функції служби не ліквідовуються, а передаються.

Мовляв, контролюючі функції будуть передані новоствореному органу, який діє при Міністерстві економіки. Таким чином санітарно-епідеміологічну, фітосанітарну, і ветеринарну служби об’єднують в одну установу.

«Що стосується функції епіднагляду, то вона передана Міністерству охорони здоров’я. Доручено створити департамент громадського здоров’я, куди й перейдуть функції епіднагляду інфекційних захворювань, запобігання ВІЛ-СНІД та запобігання епідемії туберкульозу. Це європейська практика – департамент громадського здоров’я, який займатиметься профілактичною медициною і запобіганням інфекційних захворювань», - переконує міністр.

Та ось в управлінні охорони здоров’я Луцької міської ради про такий новостворений департамент не чули. Для того, аби таке впровадити – необхідно розширювати штат, вводити нові посади і, відповідно, передбачати фінансування. Натомість в столиці часто говорять лише про скорочення.

«Це наміри і дуже далекі. Міністерство в хаосі і саме не знає, що робити. Наробили справ, ліквідували важливу службу і не знають як вийти з ситуації, бо хтось захотів ту службу розвалити. Ще за прем’єрства Азарова це розпочалося, бо підприємцям було некомфортно, хотіли, щоб їх ніхто не перевіряв.

На першому етапі їх скоротили дуже. Всі щеплення, вакцини, їх зберігання перевели в управління охорони здоров’я: ми мусили в авральному порядку і холодильники шукати, і супровід препаратів, і контроль за ними. А тепер, якщо санепіднагляд на охорону здоров’я передадуть, то ми маємо тих епідеміологів забрати. Але сьогодні ніхто ні одної посади і коштів ніхто не передбачав.

А якщо коштів не передадуть – тих людей не буде можливості забрати, бо в нас немає посад, а тим більше - щоразу скорочують штат. Наробили такого, а як вирішити ситуацію не знають», - каже начальник управління Луцького міського охорони здоров’я Федір Кошель.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Анонім Показати IP 12 Листопада 2014 09:16
Правильно.Нікому та санітарна служба непотрібна.Порозводили штат бездельників і туніядців. Що вони роблять? Кого перевіряють? Тільки в кармани собі перевіряють. На фіг вони по районах, а які зарплати у всьго началства по 6 тисяч і хабарів десятки тисяч. Вони в себе під носом не бачать,бо не хочуть бачити.Хто і коли їх бачив на старому ринку.Сидить старуха і продає при вході на базар на старому ринку в центрі фарш круглорічно.Це жах? Де вона його бере,антисанітарія,на ящику продає.Дзвонили до них, перевірте,але і досі ця баба продає,заплатила і все.Що про цих туніядців можна сказати хорошого.А нічого?
Правдолюб до Анонім Показати IP 12 Листопада 2014 14:35
Та не можуть вони перевірити бабцю . Бо через таких " козлів" я ти , які тільки вміють кричати , а самі собою нічого не являють і появляються постанови про ліквідацію, обмеження. Щоб перевірити базар, вони мають послати повідомлення про перевірку за 10 днів. І проводити її один раз на три роки. От і подумай, що там перевіряти коли таких " трудоголіків" як ти попередити. Як кажеться: " Що посієш, те й пожнеш". А ти кричи далі про потрібність ліквідації і їж та годуй своїх дітей тим гімном яке пропонують законотворці.
ЛЮДИ АГОВ! до Правдолюб Показати IP 12 Листопада 2014 19:47
якщо санстанція немає права нікого перевіряти, то це ще раз доказує її неефективність
Правдолюб до ЛЮДИ АГОВ! Показати IP 12 Листопада 2014 21:26
Непогоджусь з Вами . Оскільки це свідчить про непотрібність наших законотворців. Та відсутність мізків у більшості наших людей. Біомаса. Немає аналізу ситуаціі. Як кажеться : якщо щось відбувається , значить комусь це потрібно.
працівник Показати IP 12 Листопада 2014 09:22
"Дякуйте" порошенку, це він, будучи міністром в уряді азарова, заварив усю цю кашу з ліквідацією санстанцій і т. п., щоб позбутися перешкод своєму бізнесу й безнаказано труїти людей своєю гидотою. Бо за кордон ідуть зовсім не ті партії, які на полиці наших магазинів.
аяяй Показати IP 12 Листопада 2014 12:22
Сразу видно,что вы представления не. имеете какие функции выполняла санепид служба раз пишете такое.Реорганизуют и правильно делают
Патріот до аяяй Показати IP 12 Листопада 2014 14:37
Зразу видно, москальських засланців. Мову вивчи, а потім розповідай. Як правильно і як ні.
Анонім Показати IP 12 Листопада 2014 13:18
у мене питання до цієї служби, чому у нас у Луцьку жек №11, який знаходиться поряд з школою № 25, дозволяє собі на свому подвір`ї щось варити-палити, в результаті школу огортує їдкий сморід. Постає питання як у школі провітрюють класи ( мені дитина скаржилась, що саме такий запах у них був у класі нещодавно ) Дзвінок на гарячу лінію міськради ніяких результатів не дав, що робити і куди звертатись, невже у Київ.
Сучасні технології Показати IP 12 Листопада 2014 15:28
Звертатись треба і у різні напрямки. Краще, щоб на одному зверненні були перелічені всі служби, до яких ти звертаєшся, в тому числі і прокуратура, але всі контролюючі органи зараз обмежені в перевірках, навіть по скаргах вони не мають права перевіряти, як пояснили мені, бо немають дозволу з Кабінету Міністрів. Реально зараз розвівся бардак на кожному кроці, і торгують тим, чим попало, і їмо все, що попало, а продукти - зараз і продуктами не назвеш!!
Працівник санепідслу Показати IP 12 Листопада 2014 15:36
На продовольчих ринкахпостійно працює лікар ветсанексперт, який дає заключення на всі види агропродовольчої продукції, яка реалізується на ринку, тому якщо на Старому ринку в м. Луцьк продається "смердючий" фарш - ви повинні звернеути на це увагу дирекції ринку та ветеринарного інспектора, який постійно працює на ринку. 10 вересня цього року Кабінетом Міністрів видано Постанову про утворення служби з безпеки харчових продуктів та захисту споживачів, куди має ввійти і санепідслужба. Звичайно головними напевно в цій службі будуть ветеринарні спеціалісти, тому весь контроль за нашим продовольчим ринком торгівлею буде вести новоутворена служба. Ну а інші повноваження санепідслужби будуть або розпорошені, або зовсім втрачені. Хочеться тільки побажати успіхів ветеринарам!
людина Показати IP 13 Листопада 2014 22:49
Ніколи не купую на базарі продукти твариництва. І вам не раджу. Особливо молочку і курей. А санстанція як структура абсолютно не потрібна,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus