USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Куди скаржитись на недбалий ремонт автодоріг

14 Травня 2015 08:29
Мінінфраструктури закликає українців повідомляти про недбалий ремонт доріг.

Цього року на ямковий ремонт доріг виділено 1,35 мільярда гривень. Аби ці засоби були використані максимально ефективно, у відомстві закликають громадян контролювати якість ремонтних робіт, - повідомляє газета «Експрес».

До слова, після появи у ЗМІ репортажів про інспектування доріг працівники облавтодору намагаються швиденько«латати» глибокі вибоїни .

Про те, як і куди слід повідомляти про неякісний ремонт розповідає представник міністерства Єлизавета Ярмош.

- Чи про ями на будь-якій дорозі можна поскаржитися у Мінінфраструктури?

На жаль, ні. Йдеться про траси і автодороги поза населеними пунктами. А за вулиці і дороги в містах, селах і селищах відповідає місцева влада.

Водночас хочу звернути увагу на те, що повідомити нам можна не тільки про залишені ремонтниками ями, а і про порушення технології ремонту, які відбувається у вас на очах. Таким порушенням можна вважати ремонт доріг без обгороджування місця робіт і попередження водіїв, виконання ремонтних робіт в дощову погоду тощо.

ЧИТАТИ ЩЕ: АСФАЛЬТ В КАЛЮЖІ: РЕМОНТ ДОРІГ НА ВОЛИНІ

А ще на місці проведення робіт має бути інженерно-технічний працівник, який повинен мати технологічну карту виконання робіт або будь-який інший документ, що регламентує робочі операції, умови і порядок їх виконання, основні показники контролю операцій і результату роботи.

Ви - платник податків і маєте право дізнатися, чи належно їх витрачають. Якщо виявите, що державні гроші освоює сумнівна бригада без керівника з усіма належними документами, то повідомте про це нам. Адже у такому разі висока ймовірність виконання робіт без дотримання технології, а також крадіжки матеріалів.

- Куди і в якій формі звертатися?

- Фотографуйте і відправляйте нам координати з місця ремонту на електронну адресу: [email protected]. Розкажіть про це друзям і знайомим. Якщо кожен з нас стане частиною системи контролю, дуже скоро у нас будуть гарні дороги і відповідальне ставлення до кожної копійки, витраченої на ремонт.

У листі вкажіть дату і орієнтовний час знімання. Щодо координат, то ідеальним, звичайно, буде, якщо ви сфотографували смартфоном з функцією вказання у характеристиках фото GPS-координат або знайшли це місце на Google-картах і скопіювали координати, показані системою.

Також можна вказати місце з допомогою інших орієнтирів -- “точно навпроти такого-то об'єкта”, “на такій-то відстані від такої-то точки”.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Радован Показати IP 14 Травня 2015 08:31
Джавахарлалу Неру. Если услышит.
Коля Показати IP 14 Травня 2015 08:34
Вчора! дорога Вол-Волинськ - Луцьк! іде дощ , латають асфальтом дорогу біля Юнівки,виконавці Торчинська дільниця!
Торчинпродукт до Коля Показати IP 14 Травня 2015 08:37
а майстер там завши п’янючий
Вася до Торчинпродукт Показати IP 14 Травня 2015 15:03
То ти йому наливав? Майстер уже півроку як в АТО.
дорожник до Коля Показати IP 14 Травня 2015 14:03
Докази будь-ласка. Ніхто в дощ не латав. Вчора дійсно був дощ і робітники дільниці були на дорозі, проводили підготовчі роботи. Асфальт почали вкладати після обіду коли світило сонце і дорога стала суха.
прораб Показати IP 14 Травня 2015 08:43
...на ямковий ремонт доріг виділено 1,35 мільярда ....... На Світязі розпочалося будівництво барделів, почались жнива!!!! Щоб ви подавилися!!!!
олег Показати IP 14 Травня 2015 12:44
ТОді самого Кубіцького по місту Луцьку теж потрібно з ТВ знімати де це чудо і як ремонтує дороги в м.Луцьк. А інспекція по контролью буде бамбук курити і звіти здавати так гавненьке місечко вам звобиви......
підстава Показати IP 15 Травня 2015 07:46
Путін Вова, гнида відмиває кошти від ремонту дороги...
добряк Показати IP 16 Травня 2015 13:25
я вам скажу КУДИ СКАРЖИТИСЬ НА НЕДБАЛИЙ РЕМОНТ АВТОДОРІГ,богу алаху,а тим хто робить ремонти доріг,*** вам в ср*ку
Володимир Показати IP 13 Жовтня 2016 11:21
[email protected] - а пошта то не існує =) Delivery has failed to these recipients or groups: [email protected] The email address you entered couldn't be found. Please check the recipient's email address and try to resend the message. If the problem continues, please contact your helpdesk.
Анонім Показати IP 16 Жовтня 2016 12:06
в селі кадиївца хмельницьйа область кам'янець подільський район ремонтують дорогу але асфальт не кудишній він висихає і робиця як мучка розсипаєця ає такий участок дороги там де асфальту майже нема тому залишки того старого асфальту треба зібрати і класти новий асфальт цей участок називаєця макуховий горб.прошу зробіть цю дорогу бо нема як проїхати машиною.
олександр Показати IP 28 Листопада 2016 20:19
т2401 кіровоградська обл,питання просте кому треба написати лист для ремонту хоч якого небуть ремонту 10 років як не більше ніхто не чіпає ,,може пан прізідонт приіде до нас курва та ще шоб на тавріі то він би поняв що то є пи*ець
Світлана Показати IP 1 Червня 2017 01:58
Скажіть кому скаржитись на гарні ями на міжнародному пункті пропуску Устілуг? Всі як один тикають пальцями один на одного, а проїхати зась. Чи може з введенням безвізового його зроблять піший " вікном в Європу " бо проїхати вже буде неможливо....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus