USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Культурний центр Ковеля ніхто не закриє, – мерія

4 Жовтня 2011 13:02
У Культурно-просвітницькому центрі Ковеля відбулися збори трудового колективу - на думку директора центру Сергія Кошарука, працівники бояться зостатися без роботи.
Про це повідомляє ЗІК.
«Вони стурбовані, не знають, що відбувається. А тому ми запросили до діалогу представників влади», – заявив колишній мер, а нині керівник центру Сергій Кошарук.
Однак на зборах діалогу не вийшло. Ситуація із нібито закриттям Культурного центру, щонайменше, не зрозуміла. Начебто працюють аж дві комісії: ТКК (на підставі рішення міськради) і якась «інвентаризаційна» (створена нібито розпорядженням міського голови Олега Кіндера). Але чомусь муніципалітет не залучив до проведення перевірки КРУ – відомство, яке безпосередньо спеціалізується на ревізійній діяльності.
Котрась із комісій здогадалася навіть опечатувати приміщення.
«Приходжу на роботу – якісь папірці на дверях. Це – якесь хуліганство. Якщо хтось обмежує доступ, то це має відбуватися у законний спосіб», – переконує директор «Культурно-просвітницького центру».
Кошарук заявив, що написав заяву про звільнення за власним бажанням.
«Є прохання, щоб були збережені колектив і підприємство», – заявив він. Але додав: приміщення КП хочуть перевести у приватну власність, приміром – шляхом здачі в оренду. Більше того, він вважає, що має перейти в опозицію до нинішнього мера Олега Кіндера.
Своєю чергою, заступник Ковельського міського голови Ігор Прокопів на зборах колективу Культурно-просвітницького центру пояснив деякі моменти. Він намагався заспокоїти людей, що ніхто підприємство не зруйнує, влада навпаки – намагається його зберегти. Розповів, що існує розпорядження мера: призупинити діяльність комунального підприємства на час інвентаризації.
Ігор Прокопів заявив, що «про закриття Центру влада не говорить».
«Просто виникло чимало запитань щодо фінансового стану підприємства, бо з фінансового звіту випливає, що є чимало боргів», – додав заступник ковельського мера. Він певен, що КП має працювати в такому форматі, щоб була можливість віддати борги. Тож він попросив трудовий колектив надати пропозиції, як вийти зі скрути.
«Але вже видно, що для функціонування потрібні великі гроші. Ми зробимо все, що культурно-мистецька діяльність була збережена і тривала надалі», – переконує посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus