USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Купівля виборців за їхні гроші? В бюджет заклали мільярд на президентський фонд Порошенка

22 Листопада 2018 11:26
Вочевидь, перед президентськими виборами 2019 року голоси українців купуватимуть за гроші самих же українців. Адже в державний бюджет на 2019 рік заклали мільярд гривень для не державного, президентського фонду Порошенка.

Про це на своїй сторінці в мережі написав підприємець Анатолій Амелін, розмістивши в Facebook витяг з документів Верховної Ради. З його слів, це схоже на фінансування передвиборчої кампанії президента за рахунок платників податків.

«Вибачте, але це повний пі****. Цей (скоро вже не) президент, вирішив мої і ваші податки направити у фонд „імені себе“ для купівлі лояльності електорату», — обурюється підприємець.

«У бюджет заклали виділення одного мільярда гривень на президентський фонд для фінансування освітніх проектів; підключення інтернету в школах; закупівлі автобусів для шкіл; надання податкових пільг для компенсації підняття тарифів», — написав Амелін, наголосивши, що гарант вирішив згадати про школярів, села і тарифи саме перед виборами, а не з початку президентської каденції.

Така завбачливість очільника держави обурила народного депутата України Тараса Батенка. На його думку, влада досягла вершини цинізму.

«Відтепер виборча кампанія президента Порошенка фінансуватиметься коштом Державного бюджету України, тобто вашим коштом, шановні виборці — платники податків. Те, що українська влада ніколи не гребувала використовувати бюджет для власного передвиборного піару — ні для кого не секрет. Але вона перевершила сама себе. У проекті бюджету на 2019-й рік, виборчий рік (!), закладено цілий мільярд гривень на фінансування... Фонду президента Порошенка.

Після того, як збагатившись за час війни в десятки разів, наважитись на фактичне фінансування своєї передвиборчої кампанії з Державного бюджету — за це і мертві, і живі, і ненароджені диктатори світу мали б аплодувати стоячи», — іронізує нардеп.

Додає, що створення нікому непідконтрольного (окрім найближчого оточення Порошенка) фонду Президента, що працюватиме виключно на його піар і виведення у другий тур — це плювок не тільки в українську демократію, це плювок у перспективу України!
Зазначимо, що справи у поки чинного очільника держави, вочевидь, не найкращі. У листопаді Порошенко очолив антирейтинг кандидатів в президенти — за нього в жодному разі не проголосували б 50% виборців. А в другому турі глава держави програє практично будь-якому кандидату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯКЩО ВИБОРИ НЕ МОЖНА ВИГРАТИ, ЇХ ТРЕБА СКАСУВАТИ? ПЛАН «Б» ПОРОШЕНКА

Антирейтинг Петро Порошенко очолює не перший місяць. Окрім того, на думку політологів, чинний президент України намагатиметься підняти свій рейтинг перед виборами за допомогою провокування різних конфліктів. Однак, кажуть експерти, першою чергою, ці конфлікти будуть спрямовані проти нього самого.

Спробу підняти власний рейтинг за бюджетні кошти засудив і ще один кандидат в президенти Андрій Садовий.

«Порошенко створив фонд і сам же наказав Кабміну своїм указом, а тепер змушує Верховну раду, профінансувати свою «меценатську» ініціативу з держбюджету. Гройсман сказав «єсть» і щедро сипанув своєму босу мільярдик. З нашої кишені щоправда.

Здавалось би гарна справа - освіта, наука і тд. Ну то закладіть державні кошти в бюджет Міносвіти. Але ж ні. Як тоді новини перед виборами писати в стилі «Порошенко дав грошей молодим науковцям», - зазначив він на своїй сторінці у Фейсбуці.

Така «ініціатива» гаранта, якому рейтинги поки не прогнозують не те що виграшу виборів, а й навіть потрапляння в другий тур, обурила користувачів соцмереж.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
лучанин Показати IP 22 Листопада 2018 12:47
Наглість і маразм в дії.
Анонім Показати IP 22 Листопада 2018 13:23
Люди, не дайте цьому дєр*му знову пролізти на пост президента!!!! Не дай Бог воно знову переможе!
Я Показати IP 22 Листопада 2018 18:38
а може подавиться?????
Навуходоносор Показати IP 22 Листопада 2018 20:21
Похоже, что "шоколадный заяц" идет ва - банк, блефуя. Игроки в покер знают, что в этой игре можно сорвать банк в двух случаях: если на руках у тебя самая сильная карта, или если ты блефуешь так, что убеждаешь соперников, что имеешь на руках сильную карту и они делают ошибочные ходы, прекращая игру. Тогда банк достается блефующему. Именно на это гарант и рассчитывает.Но основные надежды он питает на ЦВК, которую он укомплектовал своими людьми. Видимо, ему понравилось изречение "отца всех народов" Сталина, что "неважно как голосуют, важно как голоса считают". Но судя по тому, как он активно распродает свои финансовые активы в последнее время, блефующий все-таки готовится к эвакуации, понимая, что слишком уж все зыбко.
Це все Показати IP 22 Листопада 2018 20:34
маніпуляція авторів статті.
Я дивуюся Показати IP 23 Листопада 2018 18:45
От ви такі переконані, що точно будуть когось купувати, хоча ще нічого навіть не видно в цьому напрямку. А от коли Матьківщина мітинги платні збирала, то чому не верещали про купування?
Нн Показати IP 25 Листопада 2018 09:22
Якби не продавалися, то б i не купляли... Попит народжуе пропозицiю.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus