USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Купівля вживаного смартфона: за та проти*

17 Березня 2021 16:14
Практично будь-який смартфон на вторинному ринку можна придбати значно дешевше, ніж у магазині, та перед тим як це зробити, варто зважити всі «за» та «проти» такого рішення.

За

Єдиний вагомий аргумент за купівлю вживаного смартфона ― вигідна ціна. Модель останнього покоління можливо придбати на 20-30% нижче від її початкової вартості. Якщо мова йде про старіші моделі, то їх ціна може бути зниженою на 50% від початкової.

Проти

Обмірковуючи те, чи варто купити смартфон на вторинному ринку, особливу увагу потрібно приділити аргументам проти. Їх значно більший, але саме вони є ключовими для прийняття рішення.

Відсутність гарантії та можливості повернення

Якщо ви вирішили купити смартфон, наприклад, у магазині Vodafone, то ви отримаєте гарантію на його ремонт в разі виходу з ладу, а в окремих випадках його можна повернути або обміняти.

Вживаний смартфон з гарантією ― це рідкість, а його вартість майже не відрізнятиметься від ціни нового. До того ж для ремонту по гарантії телефон повинен мати все, що було з ним в комплекті. Також для цього потрібно буде надати чек, який підтверджує його покупку. Повернути гаджет можливо, але лише в тому випадку, якщо продавець добропорядний і ви з ним про це домовились заздалегідь.

Стан смартфона

Перед купівлею телефона у магазині його можна подивитися з усіх сторін і протестувати. Оцінити належним чином вживаний смартфон неможливо, адже для цього потрібно знати:

- чи міняли його окремі частини (неоригінальні запчастини можуть стати причиною некоректної роботи);

- стан акумулятора (акумулятор розрахований на певну кількість циклів перезаряджання, тому з часом його робота погіршується);

- наскільки акуратно ним користувалися (часті падіння та потрапляння всередину вологи можуть спричинити проблеми його функціонування).

Окрім цього, існує великий ризик потрапити на гачок шахрая, купивши смартфон, який не підлягає ремонту, або ж взагалі залишитися і без нього, і без грошей.

У будь-якому випадку вживаний смартфон ― це потенційний кіт у мішку, для купівлі якого навряд чи варто ризикувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Марчик Показати IP 18 Березня 2021 15:50
Хто не резикує - той не п"є шампінйон. А інакше де б ви взяли 4а за недорого? На якомусь цитрусі ціна нового 4а - космсо
Олєжик Показати IP 18 Березня 2021 15:52
Дуже правильні всі проти. Ви такий молодець, маєте рацію і все таке...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus