USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Куплене вживане авто можна більше не реєструвати у МВС

15 Липня 2016 10:44
Незабаром купити або продати вживаний автомобіль в Україні стане значно простіше - для оформлення цієї процедури не потрібно буде спеціально їхати в сервісний центр МВС.

Про це повідомив генеральний директор ВААІД Олег Назаренко, - пише «Автоцентр».

«Мені повідомили з МВС, що постанову Кабміну про зміну постанов КМУ №1388 та №1200 з метою дозволити торговельним організаціям продаж уживаних авто (комісійна торгівля і trade-in) вчора ухвалили. Очікуємо публікації!», - написав Назаренко.

З його слів, суть змін полягає в наступному - завдяки вжитим нововведенням законно оформити купівлю уживаного автомобіля можна буде просто в автосалоні, який займається Trade-in, оформивши прямо там договір купівлі-продажу.

Щоправда, таку можливість матимуть тільки ті організації, які підключені до бази даних МВС - вони матимуть вносити в неї інформацію про оформлення угоди купівлі-продажу.

Нагадаємо, що на сьогодні для цього продавцю і покупцю автомобіля необхідно їхати в сервісний центр МВС і у присутності оператора центру оформляти договір купівлі-продажу.

«Хочу наголосити, що це нововведення нікого не утискає і не зобов’язує. Хто хоче, той може, як і раніше, оформити такий договір у сервісному центрі МВС, але для когось зручніше це зробити просто в автосалоні – тепер є така можливість. Це особливо зручно, коли покупець і продавець перебувають у різних регіонах - їм тепер немає необхідності спільно їхати в сервісний центр», - пояснив Назаренко.

Крім того, важливо врахувати, що навіть оформивши договір купівлі-продажу безпосередньо в автосалоні покупцю в будь-якому разі доведеться їхати в сервісний центр МВС для перереєстрації транспортного засобу та отримання нового техпаспорта, виписаного на його ім’я.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Юрист Показати IP 15 Липня 2016 11:49
Можна не їхати в сервісний центр, АЛЕ все одно доведеться їхати в сервісний центр.
Юрист до Юрист Показати IP 15 Липня 2016 13:13
Їхати в сервісний центр для реєстрації авто, а НЕ для оформлення договору купівлі-продажу.
111 Показати IP 15 Липня 2016 15:01
Що за дибільний заголовок, за сосою все одно треба реєструвати в МрЕО
123 Показати IP 15 Липня 2016 18:49
"Звичайно можна не їхати до ТСЦ", хто буде нести відповідальність за "перебиті","переварені", "віджаті" за муть не реальну?
микола Показати IP 22 Липня 2016 20:21
Все вам не так
реєстратор Показати IP 25 Липня 2016 15:40
На мою думку треба реєструвати все, в тому числі вживані шкарпетки...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus