USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Купувала авто в інтернеті: шахраї на 30 тисяч гривень ошукали волинянку

16 Серпня 2022 13:15
33-річна мешканка села Боровне Камінь-Каширського району, купуючи авто за оголошенням на одній із інтернет-платформ, попалася на гачок шахраїв.

Про це повідомляє газета «Полісся».

На сайті «Бесплатка» жінка знайшла оголошення про можливість придбати добротне авто із-за кордону за помірною ціною. Із особою, яка пропонувала послугу, жінка поспілкувалася по вайберу. Шахрай навіть надіслав відгуки своїх клієнтів та відеотрансляцію, де він начебто на авторинку вибирає для них транспортний засіб. Чоловік попросив аванс як гарантію купівлі. Пізніше вдруге вийшов на зв’язок, вже перебуваючи, нібито, на кордоні. Знову попрохав переказати додаткові кошти на оформлення відповідних документів. Загалом потерпіла переказала зловмиснику 30 тисяч гривень. Далі, як за традиційною схемою ошуканців, зв’язок із псевдопродавцем перервався.

За цим фактом відкрите кримінальне провадження, правоохоронці встановлюють зловмисників, які ошукали надміру довірливу панянку.

«Вкотре звертаємось до громадян: обізнаність та холодний розум допоможуть розпізнати шахрая та вчасно завершити з ним розмову і вберегти власні кошти. Покупки здійснюйте лише на надійних інтернет-ресурсах, до того ж, ніколи не переходьте за надісланими посиланнями від продавців для оплати, адже так ви надасте зловмисникам доступ до ваших рахунків. Не оплачуйте наперед покупки! Користуйтеся послугами післяоплати. Уникайте також надання авансів невідомим людям», – наголосила співробітниця карного розшуку Камінь-Каширського райвідділу поліції Анна Пархомук.

Нагадаємо, це вже другий подібний випадок у Камінь-Каширській громаді за останні два тижні. Раніше шахраї продавали неіснуючі дрова, які хотіла купити жителька села Черче. Тоді шахраї видурили 10 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus