USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Курс долара «стрибатиме» до кінця зими, але нижче 8,5 вже не буде

6 Лютого 2014 10:33
Курс долара щодня піднімається і економічні експерти прогнозують подальше його зростання. Водночас, Національний банк поки що відмовчуються. Як йдеться в сюжеті ТСН.19:30, ще у вівторок усіх українців шокували 8,62-8,74 гривні за долар. І ніде його не можна було купити. В середу ж за долар просили вже 9 гривень і купити його стало ще складніше.

Ситуація, що нині склалась з доларом дуже турбує економічних експертів. Вони здивовані, чому валютну напругу не намагається зняти Нацбанк. А в НБУ поки що відмовчуються і не дають коментарів.

Водночас, ситуацію прокоментував виконуючий обов'язки прем'єр-міністра України Сергій Арбузов. З його слів, напруженість дійсно існує, і на "ринок готівкової валюти тисне політична нестабільність".

Крім того, на таке стрімке здешевлення гривні, кажуть економічні експерти, впливає чимало факторів. І росіяни, що пригальмували видачу обіцяних мільярдів, і "Нафтогаз", який саме активно скуповує долари, і бажання нажитися за політичної нестабільності. Проте найоптимістичніші прогнози експертів свідчать про те, що гривню труситиме до кінця зими. Далі, якщо стабілізується політична ситуація, вгамується і курс валют. Долар впаде, та не сильно. "В бюджеті на 2014 рік долар закладено по 8,5. Тож, можна очікувати що до курсу 8,5-8,7 будуть прагнути вийти на кінець року. Нижче, він у будь-якому випадку не буде", - розповів фінаналітик Олександр Соколов.

Як повідомлялося раніше, депутат від УДАРу, член бюджетного комітету Павло Різаненко стверджує, що Національний банк додатково "надрукував" 5,7 мільярдів гривень, щоб покрити "12-мільярдний провал" у держбюджеті у січні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
богдан Показати IP 6 Лютого 2014 10:57
дякуємо опозиції щотак все довели А при якому Президенті ми жили краще? І чи будемо ми жити краще при Свободі? Понятно що Свобода буде жити а прості люди БУЛИ, Є І завжди БУДУТЬ Прості люди тільки віддають життя за тих хто б"ється за гроші . І не треба казати що це кров регіоналів це кров людей які вічно б"ються за владу і гроші. А ні в якій країні немає одних багатих завжди бідота має робити прибирати, виконувати грязну роботу щоб багач жив. Якщо всі будуть жити заможно хто ж буде прибирати, вивозити мусор, прибирати, варити їсти ? І хто за це буде платити нормально? ніколи двірник не буде жити так як Свободівець. А той же свободівець кинув простих людей у кров А сам не поліз.
Я Показати IP 6 Лютого 2014 11:09
Пам'ятаєте вимоги ЄС до України: вільний курс долара, підвищення цін на газ для населення, замороження соціальних виплат. Азаров відмовився їх виконувати. Народ піднявся на боротьбу, на майдан. Азарова зняли, курс долара у вільному плаванні залишилося виконати ще дві вимоги ЄС і майдан розійдеться. Браво українці, я вами горжусь!!!
Анонім до Я Показати IP 6 Лютого 2014 13:38
"богдан" і "я" не меліть дурниць...вже задовбало ваше ниття в стилі: винні або "папєрєднікі" або вже майдан винний або скоро зелені з марсу будуть винні...Винна за останні, найгірші роки за історію незалежної України (крім поч. 90-тих) лежить виключно на янику, азірову, кодлу ригів і комуняк в придачу..."праффєсіонали" одначе...
Я до аноніма Показати IP 6 Лютого 2014 15:10
Перепрошую я про "винні" щось казала?
ЦИрк Показати IP 7 Лютого 2014 10:35
як він може бути нижчим 8,50 коли вже сьогодні офіційний курс НБУ - 8,708 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! КЛОУНИ ВИ ТАМ У нбу ЧИМ ЗАЙМАЄТЕСЯ ???????????????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus