USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Кварцяний очолив рейтинг колоритних цитат

27 Грудня 2011 11:13
Вже екс-головний тренер ФК «Волинь» Віталій Кварцяний зайняв перше місце у рейтингу колоритних висловів «Синекдоха року». Всього ж до цього списку потрапили аж 5 цитат футбольного фахівця.
Рейтинг опубліковано на сайті Football.ua.

Зокрема автор статті Пафнутій Синекдоха пише, що Кварцяний - найулюбленіший лауреат. Отже, вислови колишнього наставника «Волині», що визнані найколоритнішими в українському футболі:
13 місце рейтингу. «Все, що бігає і не має проблем з координацією, будемо дивитися і ставити. Нам все одно, буде це – албанець, неандерталець, поляк, румун чи українець».
«Перша (але далеко не остання) його, саме його номінація - «Антрополог року». Віталій Володимирович отримує не тільки почесну статуетку «Пафнутій здобуває бивень мамонта», а й приз від наших спонсорів, туристичну путівку в німецьку ущелину Неандерталь, де власне ... А ми йдемо далі», - коментує свій вибір автор.
9 місце рейтингу. «Він 9 років прожив в Україні і, очевидно, російської мови не розуміє. Він, можливо, навчений говорити по-львівськи. Так він і української не розуміє!»

На думку Синекдохи, тренер достойний за цю фразу звання «Філолог року»: «І знову на сцені - Віталій Кварцяний. Скажу вам по секрету, це – не остання його поява. А зараз він, як переможець в номінації «Філолог року», отримує статуетку «Пафнутій вивчає Львівську мову».

5 місце рейтингу. «Це ви не в мене, ви у Шарпара запитаєте, у цієї людини нізвідки, чому він не грав. Ну, він грає, коли зарплата: прийде, два-три дні побігає, а потім ходить, сміється. Сяде нишком, в туалеті, сміється, мовляв, як я всіх обманув. Він не бачить, що себе обманює. Ці гроші згниють скоро, не в них щастя. Ти свято людям подаруй! На носі м'яч поноси, пофінти, покрути. А він ховається на полі. Ви, мовляв, бігайте там, а я постою посміюся з вас, дурників. Кварцяний нехай там попотіє, теж дурник лисий, а я розумніший за всіх».

«Укотре на сцені – Віталій Кварцяний. Зараз він піднявся туди як переможець номінації «Слідопит року». Статуетка «Пафнутія знімає прихована камера» - чергова у багатому сьогоднішньому улові Віталія Володимировича», - пише Пафнутій Синекдоха.

3 місце рейтингу
. «А Шарпару я сказав: «Збирай речі і топай ніжками звідси в сонячний Харків, щоб я тебе тут ніколи не бачив».

«І знову Віталій Кварцяний! Чергова його номінація - «Форрест Гамп року». Вручається статуетка «Пафнутій, що вказує шлях» (не плутати з деякими пам'ятниками Леніну, які є жалюгідним плагіатом нашого призу)», - коментує автор.

1 місце рейтингу. Сюди потрапила цитата зі скандальної прес-конференції Кварцяного, яка відбулася після матчу з харківським «Металістом».

«Я написав це все в листі, він лежить у мене в сейфі. Якщо мене вб'ють, все прочитають, що там написано. Там написано, кому дають, які клуби дають, скільки дають. Так що пізно вбивати. Вірніше, це можна, але про це дізнається весь світ. [...] Я попереджаю востаннє: ще раз суддівський комітет торкнеться ФК «Волинь», буде принижувати мене, моїх футболістів, знищувати славу мого міста і області - я розповім все, що робиться в українському футболі».

«Так-так-так! Це Віталій Кварцяний, і саме він перемагає у всеукраїнському хіт-параді. Переможцю вручається статуетка (у натуральну величину) «Синекдоха у золотому». Спеціальним рішенням журі статуетку для Віталія Володимировича було вирішено доповнити золотий платівкою, на якій викарбувані слова президента Волині Віталія Столяра «Кварцяний, в принципі, не може здати гру», - пише автор.
Також до рейтингу потрапили віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури України Борис Колесніков, президент ФК «Динамо» (Київ) Ігор Суркіс, гравець столичної команди Олександр Алієв, головний тренер ФК «Таврія» (Сімферополь) Семен Альтман, головний тренер та захисник ФК «Шахтар» (Донецьк) Мірча Луческу та Ярослав Ракицький, гравці полтавської «Ворскли» та ФК «Севастополь» Павло Ребенок і Вадим Болохан, екс-гравець запорізького «Металурга» Андрій Глущенко та інші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
VSC Показати IP 27 Грудня 2011 11:44
Для довідки: "Синекдоха (від грецького - співвіднесення) - різновид метонімії, заміна однини на множину і навпаки, заміна родового на видове і навпаки. Інколи синекдохою називають вживання замість назви цілого предмета його частину."
Коментатор з фігурного катання Показати IP 27 Грудня 2011 14:31
За "рейтинг" - автор молодець. Взагалі, про спорт писати важко. Не в кожного писаки витримують нерви. В цьому жанрі треба спуститись до рівня футболіста. А до рівня Кварцяного опуститись надзвичайно складно. В його лексичному словнику - 56 з половиною слів (не враховоючи матюків). Легше спуститись до рівня зека, який коротає у вязниці 11-й рік. Тому й про спорт пишуть мужні журналісти.
Александр Показати IP 28 Грудня 2011 09:26
Фигуристу: Человек со словарным запасом в 56 слов принес спортивную славу Волыни. Наверняка ему не подняться до вашего запаса лексики, но и точно не опустится до вашего же уровня зависти и тупости.
Поставив на місце ) Показати IP 28 Грудня 2011 19:18
Александр, +100500 )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus