USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Квартири від злодіїв захистять грати, собаки і сигналізація

1 Квітня 2010 14:03
Броньовані двері й грати на вікнах рідко є серйозною перешкодою для досвідченого квартирного злодія. Навпаки, «фортифікаційні споруди» - своєрідна принада, бо свідчать про добробут оселі.

Будинок можна обгородити високим парканом, випустити у двір сторожового собаку. А от убезпечити квартиру в багатоповерхівці набагато складніше, - пише газета «Відомості.ua»

Помічник начальника Луцького міськвідділу міліції Олег Плазовський розповідає, що ймовірність скоєння квартирних крадіжок значно вища, ніж у приватному секторі.

«Замки зараз дуже ненадійні. Та й самі мешканці нерідко провокують злочинців. Наприклад, залишають ключі в «таємному» місці, яке знайти професіоналові дуже легко. Або, виходячи на кілька хвилин у магазин чи до сусіда, не зачиняють вікна-двері», - каже правоохоронець.

Є кілька варіантів захисту квартири, - пише газета. Правоохоронці радять на першому поверсі обов’язково встановлювати решітки. Не зайвими будуть броньовані або подвійні двері, кілька замків із різними механізмами.

Додатково варто встановити домофон. Він корисний, коли хтось є удома. Заради економії обирають аудіо-домофони. Але більшу гарантію безпеки дають такі пристрої, які обладнані відеокамерою. Звісно, ціна таких домофонів вища.

Відлякати крадія може автономна звукова сигналізація. Пронизливий сигнал під час «несанкціонованому» проникненні зіб’є злодія з пантелику. Крім того, приверне увагу сусідів, які викличуть міліцію. Можна й обладнати будинок системою, що викличе професійну підмогу. Мова йде про сигналізацію з повідомленням на пульт центрального спостереження Державної служби охорони.

Начальник ВДСО у Волинській області Дмитро Новицький розповідає, що охорона є фізична і технічна. За його словами, для охорони квартири, дачі, гаража більше підійде технічна система.

«Коли замовник звертається із заявою, на місце виїздить інженер технічної служби підрозділу, оглядає житло і дає рекомендації щодо встановлення технічних засобів. Відповідно до обраних послуг, складається кошторис. У комплекс можуть входити не тільки датчики руху та розбиття скла, а й сповіщувачі затоплення, наявності газу та інші технічні засоби охорони», - зазначає Новицький.

Правоохоронець запевнив, що на Волині не було випадків пограбування квартир, які охороняються ДСО. Але курйози траплялися.

«Телефонують якось на пульт охорони, мовляв, чому ви не їдете, на одній квартирі розбите вікно і гуде сигналізація. На наших об’єктах розміщені інформаційні знаки «Об’єкт під охороною ДСО». А в даному випадку наклейка була фальшивою. Насправді спрацювала автономна сигналізація, а власник нашими послугами не користувався.

Злодії зараз хитрі, можуть постукати в двері або кинути камінь у вікно, почекати десь у дворі, подивитися, чи приїде наряд міліції ДСО. Якщо так – просто зникнуть, ні – візьмуться за своє діло», - каже правоохоронець

«А одного разу злодій попався випадково: відкривав квартиру і зачепив двері сусідньої, яка якраз охоронялася. На пульт надійшов сигнал тривоги, виїхав наряд і невдаху затримали», - розповідає Новицький.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Любі свині Показати IP 1 Квітня 2010 22:03
Хай Новицький не бреше - ДСО ще нікому збитки не повернула...А прикладів крадіжок з охороняємих обєктів - купа.Але кожна жаба своє болото...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus