USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Мешканці луцької багатоповерхівки відключають квартири від теплопостачання

25 Вересня 2017 13:52
Мешканці ОСББ «Діамант-Луцьк», що на вулиці Дубнівській, відключають свої квартири від теплопостачання.

Про це стало відомо 25 вересня під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Так, мешканці 10 квартир ОСББ «Діамант-Луцьк» опломбували теплові вводи. Люди пояснюють це тим, що наразі не проживають у своїх квартирах, тож за теплопостачання платити не хочуть. Натомість «Луцьктепло» вважає такі дії незаконними, тобто такими, що порушують законодавство користування теплоенергією у багатоквартирних будинках.

За словами заступника директора з комерційних питань ДКП «Луцьктепло» Віктора Мельника, до підприємства звернулися мешканці з проханням встановити тепловий лічильник. Оскільки котельня знаходиться на даху, то його можна встановити лише там: «Ми дозволили встановити їм лічильник в котельні і дали доступ, аби вони раз в місяць могли знімати показники».

«Але є низка квартир, які ще на початку будівництва вводи опломбували, і не платять по лічильнику за теплову енергію. Відповідно, хтось з мешканців буде платити більше за тепло, яке вони віддають на ці квартири опосередковано, тобто через стіни та стелю. Ми поставили умову ОСББ, аби вони попрацювали з цими мешканцями і заставили розпломбувати вводи, щоб ішов нормальний розподіл теплової енергії між усіма мешканцями», – зазначив Віктор Мельник. Та додав, що деякі мешканці виїжджають за кордон, тому відмовляються платити за теплову енергію, оскільки не проживають у своїх квартирах.

Одним із варіантів вирішення цієї проблеми Віктор Мельник запропонував заключити з ОСББ договір, як з колективним власником.

Вислухавши пропозицію, комісія міськради рекомендувала «Луцьктеплу» розглянути це звернення і протягом 15 днів дати відповідь ОСББ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Діамант Показати IP 25 Вересня 2017 14:16
Тут або журналісти перекрутили, або той представник Луцьктепла повний кретин... Саме ж Луцьктепло опломбовувало вводи - про яку незаконність дій йде мова? "Ми поставили умову ОСББ..." - каже він... Та хто ви такі, щоб ставити комусь умови? Взагалі там землі під ногами не відчуваєте? Є закони - будьте ласкаві їх дотримуватись. Ну й рекомендація комісії - апофеоз.)
Омелян Показати IP 25 Вересня 2017 14:30
Самі себе загнали невідомо куди зі своїми нововведеннями. Люди не користуються - і тому платити не будуть, Ніякий бар*га їх не примусить.
Євгенія Показати IP 25 Вересня 2017 14:42
Перестінків між квартирами і так по факту нема. Заходиш в будь-яку квартиру будь-якої новобудови і слухаєш. про що розмовляють сусіди.... і грієш їх своїм теплом. А чи не повинні бути квартири звуко- і теплоізольовані між собою?
User Показати IP 25 Вересня 2017 15:02
Ох ці вже горе-"інвестори". Купили житло для перепродажу, тому і батареї опломбували, бо знали, що самі жити у ньому не будуть. Але продати швидко не вийшло, бо ціну захмарну виставили, а ціни на нерухомість почали падати і падають кілька років, а жадібність не дозволяє продати дешевше, ніж купили. От і стоять такі квартири, дожидаються зростання цін, і комуналку за них ніхто платити не хоче, звісно.
Бодя Показати IP 25 Вересня 2017 15:59
З цієї логіки виходить; як що я прохожу повз стадіон на якому виступає виконавець і я чую його виступ то зобов"язаний заплатити за вхідний квиток?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus