USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Як Гриценко роздавав би посади у разі перемоги*

22 Квітня 2014 13:26
Про те, за якими принципами відбуватимуться кадрові призначення у разі перемоги Анатолія Гриценка у виборах Президента України та яка роль Президента під час військової агресії, йшлося під час прес-конференції у Луцьку, яка відбулась 22 квітня.

«Перші кроки Президента – це завжди кадрові призначення. Гарантовано, за Президента Гриценка не буде квотного принципу формування урядових структур. Всі розуміють, що це абсолютно хибна політика, коли «роздають слонів» - ця область «Батьківщині», ця – «Свободі», генпрокурор від «Свободи», СБУ – від УДАРу. Це неприпустимо», - зазначив кандидат на посаду Президента України Анатолій Гриценко.

З його слів, кадрова політика базуватиметься на трьох принципах. Перший – професійність, готовність працювати з першого дня, другий – мораль, оскільки від першого крісла у будь-якій структурі залежить, як працює влада, третій – патріотизм. На думку Анатолія Гриценка, у владі не повинно бути тих, хто має декілька паспортів. Посаду повинен обіймати лише той, хто служить Україні. Він наголосив, що нині, в умовах кризи, повинні працювати не ті, хто прагне піаритися та дбати про рейтинги, а професіонали.

Говорячи про роль Президента під час загрози окупації країни, Анатолій Гриценко зазначив, що у перші дні, коли сотня озброєних осіб захопила приміщення Верховної Ради та Ради міністрів Криму, можна було забезпечити територіальну цілісність шляхом проведення антитерористичної операції. Він нагадав, що вносив відповідні пропозиції голові СБУ Валентину Наливайченку та виконувачу обов’язків президента Олександру Турчинову, які не дослухалися до порад та у результаті здали Крим. З його слів, це державна зрада, за яку потрібно відповідати. У ситуації, яка наразі склалася на Сході, на його думку, влада постійно відстає, не працює на випередження. Одним із ключових завдань у діяльності новообраного Президента він назвав недопущення війни, адже в умовах воєнної небезпеки не міністр оборони, а саме Президент, як Верховний головнокомандувач Збройних Сил, відіграє ключову роль.

«У період відбиття агресії міністр відходить в сторону, а президент напряму керує військами. Або не керує, як ми це зараз бачимо», - зазначив Анатолій Гриценко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus