USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Квитки продали, а додому не довезли: водій маршрутки висадив пасажирів під парканом у Ковелі

18 Березня 2020 15:03
Водій маршрутки висадив людей, що їхали в Любешівський район, під парканом автостанції у Ковелі.

Як відомо, сьогодні о 12 годині дня на Волині у зв’язку з карантином тимчасово припинено пасажирські перевезення міжміського та міжобласного сполучення. Однак деякі перевізники вочевидь вирішили спрацювати на випередження й припинити роботу набагато раніше. Усе б нічого, якби не інцидент, що трапився сьогодні вранці на маршруті Луцьк-Ворокомле-Залаззя-Любешів.

Учора ввечері волинянка Тетяна Самусенко виїхала з Києва потягом, що прибуває до Луцька о п’ятій ранку. На автостанції о 5:22 вона купила квиток до Залаззя Любешівського району на автобус «Луцьк-Ворокомле-Залаззя-Любешів». На автостанції запевнили, що рейс буде. Справді, маршрутка о 6:50 відправилася з Луцька. Та о 8:10 в Ковелі Тетяну та ще трьох пасажирів водій висадив з автобуса біля паркану автостанції, віддав по 70 гривень (хоча квиток коштує майже 153), і сказав, що далі не поїде, бо йому зателефонував перевізник і наказав залишати авто у Ковелі. А люди так і залишилися з валізами біля паркану, оскільки автостанція в Ковелі вже зачинена. Тож мусили діставатися попутками. Двом пасажирам автобуса треба було їхати до Залаззя, одному – до Бихова, ще одному – до Каменя-Каширського.
«Чому нас не попередили про те, що автобус не їхатиме за маршрутом, а лише до Ковеля? Навіщо продали квитки?» – обурюються люди.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини перевізник Роман Скрипцов пояснив, що керувався розпорядженням облдержадміністрації. «Сьогодні на маршрути взагалі тільки кілька машин виїхало. Нам сказали: доїхали до Ковеля – і все, далі не можна, – переконує він. – Так, заборона діє з 12-ї години, а як я маю їхати з Каменя-Каширського вже після 12-ї? Тож без пасажирів їхати теж не варіант. Не хочу платити штраф у 150 тисяч. У мене база в Ковелі. Я казав, що мої машини їдуть тільки до Ковеля. Не знаю, чому на автостанції продали квитки до Залаззя і Каменя-Каширського».

До слова, це не перший інцидент із цим перевізником. 9 лютого Тетяна теж не змогла без пригод доїхати у Залаззя до батьків. Придбавши квиток у касі луцької автостанції, вона хвилин 40 прочекала автобус на платформі, з якої він мав відправлятися. Коли він так і не під’їхав, Тетяна поцікавилася на автостанції, чи справді буде маршрутка о 6:50. Її запевнили, що буде, пояснивши, що водій, певно, трохи проспав. Однак згодом з’ясувалося, що цей водій не проспав, а вирішив не виїжджати на маршрут, домовившись із колегою, що той забере його пасажирів. Однак самих пасажирів, які придбали квитки, про це чомусь не повідомили. Мало того, працівники автостанції не пішли людям назустріч та провини своєї не визнали. Водій маршрутки, що їхала на Світязь, побачивши, що люди сердяться, запропонував підвезти їх до Ковеля. Та на ковельській автостанції, куди зателефонували, сказали, що не чекатимуть, доки Тетяна доїде іншим автобусом, щоб пересісти, оскільки розрив між цими маршрутами – 40 хвилин. Щоправда, водій таки дочекався пасажирку на об’їзній і вона потрапила до батьків.

«Утім, коли лютневий інцидент можна було списати на якийсь форсмажор та заплющити очі на ситуацію, сьогоднішній випадок – це реальна підстава, – вважає брат Тетяни Самусенко Ігор Буснюк. – Людина виграла тендер на перевезення, а зобов’язань не виконує. То, може, варто віддати цей маршрут більш відповідальному перевізникові?».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ооо Показати IP 18 Березня 2020 19:16
Якщо карантин то сидіть дома
Для ООО до Ооо Показати IP 18 Березня 2020 21:33
Шановний Ооо, тобто вас не цікавить чому перевізники беруть кошти за квитки... і висаджують за 90 км від дому людей о 8 ранку... Але вас дуже цікавить чому люди їдучи до батьків в карантин??? Якщо карантин то не беріть в людей гроші і не продавайте квитки...
Priihali Показати IP 18 Березня 2020 22:19
А ви хотіли щоб вам повернули не 70грн а всі 150?а до Ковеля привезли задарма?перевізників хочете міняти,так почніть з себе.всі вам щось винні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus