USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Кинув гранату біля магазину: в Луцьку судять колишнього військового

27 Вересня 2023 14:15
Військовослужбовець, який повернувся з війни, кинув гранату. Очевидці розповіли, що це сталося після конфлікту зі знайомими, з якими він розпивав алкоголь. На щастя, граната не розірвалася.

Чоловік опинився під вартою. Тепер його судять за незаконне поводження зі зброєю та замах на вбивство, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Інцидент стався в липні під сільським магазином у Коршеві у Луцькому районі.

Як розповіли місцеві, чоловік, який нещодавно повернувся з війни, ввечері відпочивав поблизу торгового закладу в компанії знайомих. Вони випивали. Виник конфлікт. Завершився він тим, що військовослужбовець приніс бойову гранату. На щастя, вона не детонувала.

«Чоловік був випивший. У них стався конфлікт. Вони почали битися, і той чоловік побіг додому, сказав: «Зараз вам буде всім капець! Я йду по гранату! Зараз будете всі горіти». Він узяв гранату, але вона не підірвалася», – пригадала місцева мешканка.

Чоловіка взяли під варту. Йому інкримінують незаконне поводження зі зброєю та замах на вбивство.

«За даними слідства, того вечора 30-річний військовослужбовець, який без передбаченого законом дозволу зберігав удома бойову гранату Ф-1, споряджену тротилом, підійшов до місцевого мешканця та, погрожуючи, приставив її до шиї постраждалого. Після цього обвинувачений умисно кинув під ноги боєприпас, висмикнувши запобіжне кільце. Встановлено, що конфлікт виник через раптово виниклі неприязні взаємини. Нині судовий розгляд цієї справи триває», – прокоментувала речниця Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Юлія Шевченко.

Потерпілі на судові засідання поки не з’являються.

«Вживалися прокуратурою заходи щодо виклику осіб, потерпілих у кримінальному провадженні, або ж отримання від них письмових заяв, які в подальшому ми скеровували до суду. Однак поки що не вдалося забезпечити явку та сприяти їх присутності в судовому засіданні», – зазначив прокурор Волинської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Олег Філончук.
Так само не вдалося одержати від них жодних повідомлень щодо їхньої участі в судовому засіданні.

«Я вважаю, що неможливо почати судовий розгляд, оскільки потерпілі на судове засідання не з’явилися, їхня позиція щодо участі в судових засіданнях і щодо заявлення можливих цивільних позовів щодо обвинуваченого також не з’ясована ні стороною захисту, ні стороною обвинувачення. Тому прошу суд відкласти судове засідання», – сказав прокурор.

Сам обвинувачуваний зазначив: після того інциденту досі не може оговтатися.

«Я ще не прийшов до пам’яті. І ще в мене психологічний стан такий, що я не можу прийти до пам’яті. Як прийду до пам’яті, дам пояснення, все розкажу», – зазначив він.

Як зауважив суддя Луцького міськрайонного суду Ярослав Артиш, скерування повідомлень про судове засідання на поштові адреси потерпілих не може гарантувати того, що вони були належним чином повідомлені. Тому засідання таки відклали, аби мати час віднайти потерпілих та забезпечити їх явку до суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Андерсон Показати IP 27 Вересня 2023 17:33
Як завжди, не суд, а цирк!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus